Tavasszal utolsó hétig, most nyáron második hétig tartott a veretlen szezon a G2 számára

Tavasszal utolsó hétig, most nyáron második hétig tartott a veretlen szezon a G2 számára

Már a második héten elérkezett egy sokak által várt pillanat, amikor is a feltámadt Fnatic mérhette össze tudását a G2-vel.

Nem sokat lehetett tudni a G2 jelenlegi formájáról, mivel első héten három cserével is játszottak és csak most a második hétre állt össze a teljes csapat. Ezzel kellett szembenéznie a Fnatic gárdájának, akik részt vettek egy koreai bootcamp-en Rekkles-t leszámítva, aki itthon pihent.

G2 vs Fnatic, a tét az EU LCS szimbolikus koronája

Aioween | 17/06/08 10:30 Az első hét első meccsén kicsit gyengélkedett a G2 a Roccat ellen, de azt is hozzá kell tenni, hogy három cserével játszottak (Send0o, loulex és Blanc) mivel Trick, Expect és PerkZ kaptak egy hét pihenőt, valamint időt, hogy meglátogassák a családjaikat.

A tét persze nem volt kicsi, hiszen mindkét csapat bizonyítani szeretett volna, a G2 azt, hogy még mindig ők Európa királyai, a Fnatic pedig azt, hogy az első két győzelmük nem csak véletlen és a legnagyobbakkal is fel tudják venni a versenyt. Egy előnye azért volt a Fnatic-nak így is, ők többet tudtak gyakorolni az új patch-en, míg a G2, májust nagy részét az előző patchen töltötte, köszönhetően az MSI-nek, ráadásul csak két napjuk volt gyakorolni a teljes csapattal, a hiányzók visszatérése után.

Ilyen körülmények között kezdődött el az első mérkőzés és már az elején megmutatkoztak a gondok. Egyrészt Rekkles Kennen-jét, valamint sOAZ Shen-jét nem vették el a Fnatic-tól és ezt ki is használták rendesen. Az első gyilkosságot rögtön három másik is követte és még az első tornyot is bedöntötték rögtön utána.

Az egész meccsre jellemzőek voltak Trick hiányosságai, aki többször is pozíción kívül volt, túlértékelve Zac túlélő képességét és az objektívákra sem igazán tudott megfelelő hangsúlyt fekteteni. Egy darab sárkányt, vagy Baron-t sem tudott elhozni magának a G2 az egész meccsen, a Fnatic map controlja egyszerűen túl jó volt.

Ha mindez nem lett volna elég, az MSI-on majdnem Faker szintjén játszó PerkZ sem bírt Caps-el a középső ösvényen, amire lehetne azt mondani, hogy ez egyszerűn az aranyhátrányból fakadt, de Caps a két személyes helyzetekben is felül tudott kerekedni rajta.

A második meccset nagy nehezen a G2 nyerte meg, de itt is végig hátrányban voltak és egy kisebb csoda folytán sikerült bezsebelni a győzelmet. Caps itt is kijátszotta PerkZ-et, de ahogy telt múlt az idő, a lategameben már egyre kevesebbet tudott hozzátenni, főleg a G2 tankjai ellen. A játékot végül a rálátás döntötte el, mivel mindkét csapatnak a Baron-ra fájt a foga.

Az utolsó meccs megint csak és kizárólag a Fnatic-ról szólt. Egyik ösvényt se volt képes megnyerni a G2 és folytamatosan lerotálták őket a pályáról. Caps végre felnőtt a hozzá fűzött reményekhez és megmutatta PerkZ-nek hogyan is kell kesztyűbe dudálni, még az emberfölény sem igazán tántorította el.

Egész egyszerűen a G2 ki lett játszva, a Fnatic egy pillanatra se hagyott fel a nyomással a pályán, még a második meccsen sem. A csapatösszhang az ami megnyerte nekik ezt a szériát és az az apró tényező, hogy a G2 egyszer sem vette el sem Kennen-t, sem pedig Shent, pedig ez a két karakter fordított meg nagyon sok helyzetet, illetve ez tette lehetővé Rekkles folyamatos splitpusholását, mivel tudta, hogy mindig számíthat a Shen ultira.

Páran olyan elméletekkel álltak elő, hogy a G2 direkt hagyta bent ezeket a karaktereket, hogy a saját korlátaikat feszegessék és megnézzék mit is tudnak tenni ellene. A jelek szerint nem eleget és sajnálatos módon nagyon úgy tűnt, hogy nem csak ez a két karakter volt probléma, hanem a makró játékban is voltak hiányosságok bőven.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!