Az ESL nem akar hangszigetelt kabinokat a versenyeire

Az ESL nem akar hangszigetelt kabinokat a versenyeire

Szerintük túlságosan elszigetelné a játékosokat a közönségtől, ami rontaná az élményt.

Folyamatosan fejlesztenek a technológián, de hangszigetelt kabinokat tuti nem fogunk látni az ESL CS:GO versenyein, legalábbis a szervezők állítása szerint. Mint ismeretes, a hétvégi ESL Pro League döntőjében a közönség elég egyoldalúan és elég hangosan szurkolt a G2-nek (a franciák végül győztek is), amiből sok esetben helyzeti előnyük származott.

Több csapat is panaszkodott már a témában, a C9-os Shroud szerint nem csak ő, de kb. minden topcsapat kihasználja a közönség reakcióiból adódó mini-előnyöket.

Zajszűrési-botrány: Sportszerűség vagy pénz?

tbr | 17/06/07 12:00 Sokan sokféleképpen reagáltak a Dallasban történtekre, miszerint a közönség segíteni akart a G2-nak és több játékos szerint sem volt megfelelő a zajszűrés a rendezvényen, így akár hallhatták is a reakciókat, ami segítette őket a North elverésében.

Ez akkor jó, ha a közönség pártatlanul szurkol, viszont ha csak az egyik csapatot támogatják, az a másikat hátrányos helyzetbe hozza. De hogyan állnak ehhez más játékokban? 

A Riot saját, speciális fülest fejlesztett ki, amikkel megpróbálja kiszűrni a külső zajokat, de a koreai LoL-ban, vagy éppen a nagy Dota2 versenyeken egyáltalán nem ismeretlen a hangszigetelt kabin, amely alapból kizárja a kívülről érkező hangok nagy részét. Persze CS:GO-ban azért kicsit más a helyzet, ott sokkal, de sokkal fontosabb a hang, hiszen abból lehet következtetni az ellenfél mozgására, cselekvésére.

Ezért is meglepő némileg az ESL reakciója a történtekre:

"Bár a hangszigetelt kabinok valóban jelentősen csökkentik a játékosokat érő külső hanghatásokat, a játékosok "elvágása" a külvilágtól kiveszi azt az igazi, felpörgött, végletekig menő verseny érzést, amit egy magas szintű sportesemény ad. A Katowicéből kapott játékos visszajelzések alapján jó az az irány, amin dolgozunk, arra is fogunk továbbmenni."

A válasz azért néhány helyen sántít. Egyrészt a játékosokat amúgy se lehet annyira látni, hiszen monitorok mögött ülnek, no pláne nem lehet hallani, mert amúgy meg elég hangos a közönség. Az érzelmi pillanatokat pedig egy üvegfülkén keresztül is ugyanúgy lehet látni, mint anélkül.  

Szerintetek mi lenne az ideális megoldás? Titeket zavarna, ha fülkében játszanának a játékosok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Borítókép: ESL

Kövess Minket!