A Tesla alapítója imádja a számítógépes játékokat, sőt, az e-sport sem áll tőle messze

A Tesla alapítója imádja a számítógépes játékokat, sőt, az e-sport sem áll tőle messze

És még azt is elárulta, ki a main-je Overwatch-ban.

A zsenialitás és a szórakozás megférhet egymás mellett. Sőt, sokszor egy nagy gondolkodó csak azzal tudta levezetni a munkájából eredő feszültséget, ha valamilyen játékkal ütötte el a szabadidejét. Einstein és Oppenheimer például imádott sakkozni, John Nash a Go nagy rajongója volt és Napóleon, ha csak tehette, akkor kártyázott (de utált veszíteni, ezért a legtöbbször csalt –a szerk.). A játékok szeretete a 21. században nem veszett el, csak átalakult. Elon Musk, a Tesla cég igazgatója és alapítója, akit korunk egyik legzseniálisabb mérnökének tartanak, ha ideje engedi, akkor játszik, mégpedig a jó öreg PC-n és a kedvencei között nem csak az egyszemélyes játékokat lehet megtalálni, bizony a kompetitív játékok is képviselik magukat. És hogy mivel tölti az idejét? Íme!

Bioshock

Ez nem annyira meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy kiről van szó. A játék egy erősen kifacsart utópisztikus világban játszódik, ahol a nagy vállalatok a technológia segítségével varázserőt fejlesztettek maguknak. Persze ezek mellett a fegyverek, illetve a mindennapi technológia sem állt meg a fejlődésben. Ezért vannak repülő és víz alatti városok, ahol persze mindenféle szörny várja az odalátogatókat, ja és persze néha egy kis időutazásos paradoxonba is bele lehet futni. Mi kellhet még egy olyan embernek, aki a Marson akar kolóniát építeni?

Mass Effect

Sheppard Űrodüsszeiája megint csak egy érthető szereplő ezen a listán. A fénysebesség, a hatalmas csatahajók és az idegen intelligens lények mind olyan dolgok, amiben egy ilyen technológiai guru a jövőt láthatja. Ha pedig minden igaz, akkor a Twitter szerint neki a második rész volt a kedvence.

Overwatch

Ha már kompetitív FPS, akkor csak a tavalyi év nagyágyúja, az Overwatch jöhet szóba. A platform pedig nyilván PC és nem konzol, hiszen ott lehet a legjobb felbontásban csapatni. Egy kis bónuszinformáció, hogy egy srác kb. hetekig kérdezgette tőle, hogy ki a main-je és végül elmondta, még ha egy kicsit szégyelli is magát emiatt.

A Fallout sorozat

Ha nem jön be az a jövő, amit ő akar építeni, akkor nem árt felkészülni a másik alternatívára. A Fallout kiégett, nukleáris senkiföldje egy kicsit messze van a valóságtól, de azért gondoljatok bele, hogy van az egésznek egy kis valóságalapja.

A Civilization sorozat

Azt hiszem itt sem esett le senkinek az álla. Sőt, ha belegondolunk, akkor lehet hogy az évek során innen jött az ötlet, hogy induljon el a naprendszer kolonizációja. Jó, most nyilvánvaló, hogy ez egy messzemenő túlzás, de hihetetlen, hogy a játékok milyen mértékben tükrözik Musk munkásságát és személyiségét.

Warcraft

Végül egy klasszikus is felfér még a listára. A Blizzard egyik első zászlóshajója, a korai stratégiai játékok atyja volt és a kilencvenes években a gamer világ egyik legkedveltebb időtöltése volt a Horda és a Szövetség csatája. A grafika ugyan nagyon kezdetleges, de ettől függetlenül a hardcore fan-ok még ma is leporolják néha.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.