A Microsoft leleplezte minden idők legerősebb konzolgépét

A Microsoft leleplezte minden idők legerősebb konzolgépét

Bemutatkozott az Xbox One következő generációja, az Xbox One X.

Project Scorpio - az elmúlt egy évben ezen a kódnéven futott a még fejlettebb, még erősebb Xbox One-variáns, melyet a Microsoft éppen az egy évvel ezelőtti E3-on lengetett be. Most, egy évvel később, a 2017-es expón megtörtént a hivatalos leleplezés is: bemutatkozott minden idők legerősebb konzolgépe, az Xbox One X.

Technikai specifikációk

  • 6 teraflopos GPU 1.172 Ghz órajelen
  • 12 GB GDDR5 memória 326 GB/s sávszélességgel
  • HDR támogatás
  • Premium Dolby Atmos hangzás
  • 4K UHD Blu-ray lejátszás
  • Vízhűtés

Az Xbox One X minden tekintetben kompatibilis lesz a "normál" Xbox One-nal, beleértve a szoftvereket és a kiegészítőket is. A nagy dobás azonban a 4K gaming: a támogatott játékok listáján olyan címek szerepelnek, mint a Forza Motorsport 7, az Assassin's Creed Origins, a Final Fantasy XV, a Resident Evil 7, a The Witcher 3 vagy a Fallout 4.

Az Xbox One X a világ minden táján november 7-én fog a boltokba kerülni, 499 eurós áron.

A konferencián vendégeskedett az elmúlt idők egyik legnagyobb PC-s sleeper hitje, a PUBG, vagyis a PlayerUnknown's Battlegrounds is. Nem véletlenül, hiszen a március óta Steam Early Access címként elérhető multiplayer túlélő játék Xbox One-ra is meg fog jelenni. Egyáltalán nem kizárt, hogy a jövő egyik potenciális e-sport címével állunk szemben, hiszen már most óriási rajongás a játék körül, a kompetitív jelleg pedig adja magát a százfős, vérre menő csatákkal.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!