Brutális összeg: átlépte a 100 millió dollárt az eddigi Dota 2 versenyek díjazása

~28 milliárd Ft. Huszonnyolc milliárd Forint.

Nem egyszer hallottunk már a Dota 2 magas pénznyereményeiről, többször csodálkozott már el az e-sport világa azon, hogy mennyi pénz van ebben a játékban. Ahogy mondani szokták "sok kicsi sokra megy", ám ez a Dota esetében fordítva is igaz, kevés nagy is nagy dolgokat képes elérni. A Dota 2 100 millió dolláros nyeremény kifizetése abszolút nagy dolognak nevezhető, és továbbra is roppant érdekes, hogy mennyire kevés játékos van a Dota világában, mégis mekkora pénzek forognak benne. Az alábbi kép nagyon jól szemlélteti a differenciát.

Legtöbbet fizető játék

Jól leolvasható, hogy az Esportsearnings adatbázisa szerint a Dota 2 feleannyi versenyzővel sem rendelkezik, mint a második helyezett League of Legends, illetve sokkal, de sokkal kevesebb versenyt is rendeztek, mégis több, mint a dupláját fizették már ki annak az összegnek Dota 2 versenyeken, mint amit a League of Legends fel tud mutatni. Persze ebből vastagon kiveszi a részét a The International közösségi finanszírozással bővülő nyereményalapja, amely évről-évre dönti meg a rekordokat, a nyáron érkező 7. világbajnokság díjazása pillanatnyilag 14,5 millió dolláron áll, ez közel a fele annak, amit idáig valaha kiosztottak CS:GO-ban. Brutális.

És ha már CS:GO: a másik érdekesség, hogy a Valve másik csúcsjátéka mekkora hátrányban van a Dota 2-höz képest, annak ellenére, hogy közel négyszer annyi versenyzője és háromszor annyi versenye volt már a játéknak. Rengetegen halott játékként emlegetik a Dota 2-t, ám ahogy a mellékelt ábra mutatja, erről szó sincsen, ezerrel pumpálják bele a pénzt. Vajon meddig tartható fent ez az állapot? 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.