Jobb volt az  H2k, de végül Samux szülinapi buffja segített

Jobb volt az H2k, de végül Samux szülinapi buffja segített

Továbbra is veretlenül vezetik Vizicsacsiék a B-csoportot.

Még a tavaszi szezon kezdete előtt, az utolsó pillanatban kényszerült lövészt cserélni a Unicorns of Love, akik egy nagyon régi LCS játékost (akkor még topon játszott), a spanyol Samuxot hozták vissza a profi légkörbe. A csapatnak akkor ő volt a legnagyobb rizikófaktora, de ahogy azt már az UOL többször bebizonyította, Sheepy és Hylissang kezeli alatt bármilyen ADC arannyá válik. 

A tavaszi konzisztens teljesítményt a szülinapos Samux a nyárra playmakerre fejlesztette, az ő kiemelkedő játéka kellett ahhoz, hogy behúzzák Csacsiék a győzelmet az H2k ellen egy nagyon izzadtságszagú Bo3 végén. 

Még pénteken a mezőny egyik újonca, a Mysterious Monkeys volt az ellenfél, az a meccs egy nem sima, de 2-0 lett. Az első meccsen Csacsiék agyonverték Lamabear-éket, a másodikon viszont csak nagyon nehezen, egy jól sikerült baron, majd elder harc után, bő 40 perc alatt tudták csak befejezni a meccset. 

Na de vissza az H2k ellen. Az első meccsen a piros oldalon kezdett az UOL, viszont bent hagyták a mostani metában brutálisan erős Zac-et és a felső ösvényen Shent. Csacsi ezúttal megint GP-vel próbálkozott, de immáron sokadjára nem volt az igazi vele. Az UOL alapvetően late game scaling compra építette fel a játékát, de nem nagyon lehet kihasználni egy ilyen csapat erejét, ha el se jutnak a late game-ig...

Tudta ezt jól az H2k is, Jankos pedig ennek megfelelően takarított topon és miden egyaránt, Exileh-nak semmi esélye nem volt, na nem mintha mostanában olyan jól menne neki a játék: többször is bukott 1v1-et a széria során, feleslegesen ment bele rossz cserékbe az ösvényén. Csacsi GP-je pedig 1 az 1-ben még talán kihozta volna egálra a Shen ellen, de Jankos 3 percenként fent volt gankelni, a Zac pedig 15 percnél simán kitankol már egy tornyot egyedül. Samux és Hyli a hősszerelmes Rakan + Xayah kombót hozták, de ketten kevesek voltak ez ellen az H2k ellen, az első meccs nagyon simán jött Febivenéknek.

Jöhetett az UOL a kék oldalon, a szünetben pedig Sheepy gyorsan rendet rakott a fejekben. Ezúttal Csacsinál landolt a Shen, Hylissangék megint megpróbálták a szerelmespárt alul, ám ezúttal hűek voltak a rajongói klubjukhoz. Love hurts, mondanák a szurkolók, Xayah pedig tényleg nagyon fájt. Hylissang imádja Rakant, tökéletesen passzol a játékstílusához, valószínűleg újabb fix bant kapott maga ellen. Bár jobb volt az early game-ben az H2k, a 15. percben egy káoszos csapatharcból az UOL jött ki jobban, onnantól pedig hógolyó. 1-1, jöhetett a 3. meccs.

Ami aztán igazi fiesztába torkollott. Exileh ezúttal egy komfort pickjének számító Vladimirral jött, amivel tavaly agyonverte a mezőnyt a nyári szezonban, most viszont ösvényen megint nem ment neki, Febiven Syndrája többször is megölte 1v1-ben, mert belement felesleges harcokba. Borzasztóan kezdett az UOL, vagy inkább hibátlanul Chei, aki Thresh-el megállás nélkül osztotta a jobbnál-jobb hookokat, ezzel gyarapítva az H2k killek számát percről-percre. Odoamne ezúttal Kennennel darálta Csacsit, a tavaszi MVP-nek nem ez lesz élete szériája, az biztos. 

Az alsó ösvényen ugyanakkor Samux parádézott, de a többi ösvény akkora hátrányban volt, hogy Pr0lly csapata nagyjából 5000 arany előnyt vadászott össze a 20. percre. Hylissang a Koreában metának számító Blitzcranket hozta el, de igazából csak a játék vége felé volt hasznos, akkor viszont nagyon. Az H2k nyert egy csapatharcot középen, az áldozat Csacsi volt, majd azzal a lendülettel fordultak baronra. Az H2k rajongók pedig verték a fejüket a falba, mert lassan mémmé válik, hogy Jankosék baron körül dobják el a meccseket, most is ez történt. Az UOL-t nem kell félteni hátrányba se, gondoltak egyet és 4v5-ben azt mondták, YOLO, Exileh pedig amennyire bronz volt ösvényen, annyira Challenger teamfightban! Tökéletesen elterelte a figyelmet Samux Twitchéről, a teleporttal érkező Csacsival kiegészülve pedig 4 killt és baron hoztak a pónik, egyben meg is fordították a meccset. 

Odoamne akárhányszor rá akart menni a Twitchre, ott volt Hylissang, hogy elhúzza onnan, Samuxnak pedig így nyert ügye volt, biztonságos távolságból tudott darálni. Az utolsó teamfightnál érdemes Xerxe helyezkedését nézni, az H2k 5v4-ben nem mert támadni, mert nem tudták, honnan és mikor érkezik a Rengar. Zseniális játék a végére. 

Ezzel a győzelemmel az UOL 100%-al, magabiztosan vezet a B csoportban, megelőzve az H2k-t és a Splyce-t. Az A-ban a Fnatic továbbra is magabiztosan vezet, miután 2-1-re legyőzte a G2-t pénteken.

EU LCS nyár standings

A 3. játékhéten a Splyce lesz az ellenfél, de a hét rangadója a G2 - Misfits lesz majd. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!