20 millió dollárt pumpálnak a drónversenybe

20 millió dollárt pumpálnak a drónversenybe

A jövő technikai sportja lehet a Drone Racing, a pénzt már megkapták hozzá.

Pár héttel ezelőtt már írtunk arról, hogy a 21. század elején a technikai sportok szintet léptek. Ezúttal nem benzinzabáló lóerő-szörnyek feszülnek egymásnak, hanem sokkal kisebb és persze jóval mozgékonyabb szerkezetek versenyeznek, ez a Drone Racing és az erre szervezett bajnokság, a Drone Racing League.

Na ez vajon e-sport? Itt a 21. század egyik legújabb tech őrülete, a Drone Racing!

Ben | 17/05/08 16:39 Száguldózó és verekedő drónok. Van átmenet a való világ és az e-sportok között. Gondolkodtatok már azon, hogy mi van az e-sport és a valóvilág határmezsgyéjén? Sokakban talán előjön a Gamer című film, ahol elítéltek 'adják el' a tudatukat, hogy utána egy játékos irányítsa őket egy vérre menő FPS-ben.

Az előző cikkünkben megnéztük, hogy maga a játék mit takar és arról is szó esett, hogy milyen ligák alakulnak világszerte. Már akkor is az egyik legnagyobb a DRL (Drone Racing League) volt és ez vonzotta a legtöbb nézőt is, viszont ha minden igaz, akkor most még tovább fejlődik a szervezet, mert érkezett egy újabb befektető, a Sky Liberty Media Coporation. A cég neve talán ismerősen csenghet, hiszen a Forma 1 is náluk van, ebből kifolyólag pedig el lehet képzelni, mit is jelent, hogy a telekommunikációs titán a nevét adja ehhez is.

Először is pontosan 20 millió dollárt, a cég ennyit dobott a fazékba, amikor a DRL nekiállt eladni a szponzorációs helyeket. Ha pedig még ez sem lenne elég, akkor még hozzá kell tenni, hogy a Sky nem az egyetlen nagy befektető. Az Allianz és a WWE szervezet is bedobta a maga részét, így a következő liga büdzséje nagyjából 32 millió dollárra rúg, ami azért egy relatíve fiatal sportágnál igencsak combos.

A DRL vezetője, Nicholas Horbaczewski elmondta, hogy a szponzorokat érintő döntése során nem csak a pénz volt a legfőbb szempont. A Sky amellett, hogy mélyen a zsebébe nyúlt, még egy médiabirodalmat is hozott magával, a tervek szerint az eseményeket a Sky Sports és DisneyXD csatornákon közvetítik majd és ha minden igaz, akkor az adás 75 országban lesz majd elérhető.

Az első hivatalos szezon június 20-án indul és az adások egyelőre nem élőben mennek majd. Ez abból a szempontból előnyös, hogy a különböző időzónák számára lehet majd találni egy megfelelő időpontot, így pedig az elérés elérheti a maximális értéket. A másik pozitív oldal pedig, hogy ki lehet vágni az unalmas részeket és a technikai malőröket, ami csak lassítaná az adásmenetet. Persze hosszútávon majd törekedni kell arra, hogy minden élőben menjen, mert egy ilyen látványosságnak ez adja meg a kvintesszenciáját.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Kövess Minket!