Boldog születésnapot a legsikeresebb magyar LoL játékosnak, Vizicsacsinak!

Boldog születésnapot a legsikeresebb magyar LoL játékosnak, Vizicsacsinak!

A legsikeresebb magyar LoL játékos, Kiss "Vizicsacsi" Tamás ma ünnepli 24. szülinapját, ezúton is szeretnénk boldog szülinapot kívánni neki!

Vizicsacsi nevét valószínűleg nem sok magyarnak kell bemutatni, amióta bejutottak az LCS-be, nem csak itt Magyarországon, de külföldön is hatalmas rajongó tábora lett neki és a csapatának, a Unicorns of Love-nak is. Hogy miért, azt nem nehéz észrevenni, nézzük át kicsit a karrierjét a mai napig, hogyan is lett igazán ismert.

Vizicsacsi: Koreában sokat Ireliáztam, de az EU meta nem fekszik neki

Aioween | 17/05/31 11:30Hazaztért 10 napos koreai bootcampjéről az UOL, gyorsan meg is kérdeztük Vizicsacsit, hogy milyen volt odakint, illetve milyen új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodott. Please scroll down for the English version.

A csapat és Vizicsacsi nagy története 2015-ben kezdődött a Challenger Series-el, amivel be szerettek volna kerülni az LCS-be. Az akkori H2k is akkor még a Challenger Seriesben küzdött, akiktől az UOL kikapott a promotion tournamentben, de utána a Ninjas in Pyjamast megverték, megszerezve a harmadik helyet és ezze biztosították szereplésüket a tavaszi Promotion Tournamenten. Ezzel a tornával a csapat esélyt kapott arra, hogy felkerüljenek a nagy színpadra, ami sikerült is, miután a Milleniumot 3-2-re verték el, átvéve ezzel az ő helyüket.

Már itt rengeteg rajongót szereztek, egyrészt a nevük miatt, hiszen ki nevezné el így csapatát, ráadásul az egész egy igazi álomtörténet vonalát követte, ahol a semmiből jött gárda felnő a feladathoz és összehozza azt, amiről sokan csak álmodnak, vagyis bekerülnek az LCS-be. Mindezt ráadásul úgy, hogy egy nagyobb szervezett sem állt be mögéjük, bár ajánlatokat kaptak, de ők inkább saját maguk szerettek volna mindent csinálni. Visszatérve a Millenium elleni mérkőzésekre, Kev1n Mundo-ja ellen Vizicsacsi egy meglepő választást hozott, ami a még régi Poppy volt és egyik védjegyévé vált. Annyira meglepett vele mindenkit, hogy erre sem a játékosok, sem a kommentátorok nem voltak felkészülve és éljenezték. Mindezt ráadásul a 3. meccsen, amikor 2-0-ra vezetett a Millenium, ami azt jelentette, hogy több hibára nincs lehetőség. A végeredmény pedig azóta már történelem, az UOL 2-0-ról fordított 3-2-re és azóta is állandó szereplői az LCS-nek.

A történet itt persze nem állt meg, hiszen a csapat, rögtön az első LCS szezonjában még inkább megalapozta ismertségét és kezdő csapatként egészen a döntőig mentek, ahol a Fnatic várta őket. Még egy olyan hosszú múlttal rendelkező szervezet, mint a Fnatic sem tudta őket egyszerűen lenyomni és mind az 5 meccset kihasználták, az utolsó pillanatokig küzdve. Végezetül sajnos a Fnatic nyert 3-2-re, az UOL pedig azóta is próbálja elnyerni a hőn áhított címet, bár most tavasszal egész közel kerültek hozzá, amikor bejutottak ismét a döntőbe a G2 ellen.

A tagok jöttek mentek az évek során, de 3 ember fixen maradt, Hylissang, Sheepy és persze Vizicsacsi, akik már mind veteránjai az UOL-nek, de az LCS színpadának is. Több nemzetközi versenyen is összemérhette már tudását Vizicsacsi a legjobbakkal, leginkább az IEM különböző állomásain San Jose-ban, Oakland-ben és legutóbb Katowice-ben. Elég sok tapasztalatot szerzett ezzel, ami meg is mutatkozik a játékán. Bár az első szezonjuk után a csapat néha kissé gyengélkedett, az erős középmezőnyt mindig meg tudták célozni, idén pedig, két év után csatlakoztak a top csapatok közé.

Ha mindez nem lenne elég Vizicsacsi lett a tavaszi szezon MVP-je, vagyis legértékesebb játékosa, ami egy hatalmas megtiszteltetés minden játékosnak, főleg úgy, hogy a döntőben még csak nem is nyertek a G2 ellen, annak a végeredménye sajnos 3-1 lett a G2 javára. Összességében elmondhatjuk, hogy neki sikerült a magyarok közül elsőként és eddig utolsóként is az, amire minden bizonnyal sok játékos vágyik idehaza és ami talán még fontosabb, hogy mindezt úgy, hogy közben megmaradt ugyanaz a szerény srác, aki mindig is volt. Bőven lenne mire felvágnia, ami mindent elért, ahány helyet bejárt már csak a játéka miatt, de ő továbbra is magára, tudására és a játékára koncentrál. Ha bárkinek is vannak olyan ambíciói, hogy profiként szeretne foglalkozni ezzel a játékkal, az nyugodtan példát vehet róla.


24 éves kora ellenére, ami a LoL-osok között már egész idősnek számít, továbbra is nagyon jól tartja magát és persze csapatát is versenyben. A tavaszi és az eddigi nyári teljesítményük alapján idén lehet végre az az év, amikor unikornisokat és velük együtt természetesen Vizicsacsit is láthatnánk végre a világbajnokságon. Ha valakik, akkor ők tényleg megdolgoztak érte és alig két év alatt egy kezdő LCS csapatból egy igazi domináns ötössé nőtték ki magukat, mindezt teljes mértékben a saját erejükből. 

A teljes Esport1 szerkesztőség nevében nagyon boldog születésnapot és sikerekben továbbra is gazdag karriert kívánunk neked Vizicsacsi!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!