VIDEÓ - Ilyen egy e-sport verseny, ha a Nintendo szervezi

Az E3-on lezajlott a Splatoon 2 Inkling Invitational, nagy csatát vívtak a csapatok.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Nintendo nem is egy, hanem rögtön két e-sport versennyel is készült az idei E3-ra, melyek közül tegnap meg is tartották az egyiket. Bepillantást nyerhettünk tehát abba, milyen a kompetitív videojáték a japán konzolgyártó elképzelése szerint.

Splatoon 2 Inkling Invitational négy meghívott csapat részvételével zajlott: az Egyesült Államokat a Deadbeat, Japánt a Dynameu, Európát a Rising Moon, Ausztráliát pedig a Blue Ringed Octolings képviselte. Közülük végül az amerikai és a japán csapatt jutott be a döntőbe, a Deadbeat és a Dynameu vívta tehát a finálét.

A játék Switch konzolokon zajlott a Nintendo festékszórós csapatalapú shooterével, a Splatoon 2-vel, melyben a hagyományos lövöldözésen túl nagyon fontos szerep jut a festékkel történő területfoglalásnak, ami alapvetően befolyásolja a karakterek mozgását. Az egyszerű és rajzfilmes külső mögött tehát egészen mély és összetett játékmenet bújik meg!

Hogy miként zajlik ez az egész a gyakorlatban, azt az alábbi videót megnézve ti is kideríthetitek - íme a verseny teljes döntője!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!