Ez a grafikon megmutatja, miért sokkal jobb a mostani meta

Ez a grafikon megmutatja, miért sokkal jobb a mostani meta

A Meta Stats adatai igen tanulságos képet mutatnak az Un'Goro utáni metáról.

A metastats.net oldalán rendkívül részletes Hearthstone statisztikákat böngészhetnek mindazok, akik fogékonyak az ilyesmire: a Hearthstone Deck Tracker és a Track-o-Bot segítségével kinyert adatok hiteles képet festenek a mindenkori meta egészéről.

Mindenképpen érdemes vetni egy pillantást arra a grafikonra, amely megmutatja, hogy az egyes paklitípusok népszerűsége miként változott az elmúlt három hónap során. A Journey to Un'Goro megjelenése előtti napokban a Pirate Warrior, Jade Druid, Miracle Rogue hármas jutott mindössze 2,5% fölé (vagyis az összes többi deckkel átlagosan több mint 40 meccsenként lehetett találkozni). Ha azonban megnézzük az ábrát, akkor látható, hogy a színes vonalak egyre közelebb kerültek egymáshoz, vagyis sokkal kisebb a szórás az egyes paklitípusok népszerűségét illetően.

(kattints a képre nagyobb méretért és a jelmagyarázatért!)

Az Un'Goro megjelenését követő egy hónapban először a Quest Rogue, majd a Midrange Hunter örülhetett az átlagosnál komolyabb népszerűségnek, mostanra azonban látható, hogy nagyon közel vannak egymáshoz a különböző deckek. Minden tekintetben elég sokszínű tehát a meta - egyedül azt sajnálhatjuk, hogy a Warlock (egyedüli class-ként) nem igazán tudja kivenni belőle a maga részét.

Ti mit gondoltok, összességében jót tett a metának a legújabb Hearthstone kiegészítő?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!