Ráncfelvarráson esett át az Idézők Kódexe

Ráncfelvarráson esett át az Idézők Kódexe

Az elméletileg sokak által ismert, ám a gyakorlatban kevesek által betartott Idézők Kódexe elég nagy átalakításon ment keresztül nem olyan rég. 

Az élet minden területén vannak etikai normák, amiket illik betartani, hogyha nem akarunk ősbunkónak tűnni. Nincs ez másképpen az online játékok világában sem, jelen esetünkben a League of Legends-ben, aminek a készítői alkottak egy olyat, hogy Idézők Kódexe. Ez a kódex tartalmazza azokat az etikai normákat melyek betartásával a saját és mások játékát sokkal élvezetesebbé tehetjük. Ez a kis útmutató voltaképp egyidős a játékkal és sokáig egy nagyon hosszú, egybefüggő szöveg volt, ami részletesen taglalta, hogy mit, mikor, hogyan vagy hogyan ne. Sok játékos, aki leült, hogy végigolvassa, mert tudni szeretné azt ami bele van írva, már a felénél feladta, mert túl hosszú volt.

Koreában akár rács mögé is kerülhetnek majd a boosterek

Amíg rengeteg országban azzal sem foglalkozik a politika, hogy e-sport, addig Koreában már törvényt készítenek elő a boosterekkel szemben. Bizony, akár börtön is várhat rájuk.

Nagy vonalakban egyébként mindenki el tudja képzelni mit is tartalmazhat ez, jómagam is már legalább fél éve játszottam amikor először megnyitottam, hogy elolvassam, mert amúgy magától értetődő volt. Ne szidj másokat, ne tedd tönkre más játékát, segítsd a kezdőket! Tiszta sor. Ám ennek ellenére rengeteg olyan játékos van akik minderre fittyet hánynak, vagy csak egyszerűen nem tudják, hogyan is kéne viselkedniük. Azt gondolják ez egy online felület, itt úgyse éri el őket senki, nyugodtan kiélhetik magukat mások szidalmazásával. Olyan formán igazuk van, hogy itt senki nem fog bemosni nekik egy isteneset azokért amiket mondanak, a legnagyobb büntetés amit kaphatnak a ban, amihez azért elég sokszor kell flamelni. 

Az új Idézők Kódexe remélhetőleg irányt mutat majd azok számára, akik egyszerűen csak nem tudják hogyan is kell viselkedni egy ilyen játékban. Most már nem lehet rá azt mondani, hogy hosszú.

A hat jól elkülöníthető szabályhoz nagyon szép grafikákat készítettek, az ikonjukra kattintva pedig egy rövid kifejtést is kapunk hozzájuk. Szóval kedves Idézők, aki még nem tette volna bújja át az új kódexet.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!