3 Flash Wolves játékost is felfüggesztettek a professzionalizmus jegyében

3 Flash Wolves játékost is felfüggesztettek a professzionalizmus jegyében

A sportszerűség nagyon is fontos dolog a tajvaniak számára, mi sem árulkodik erről jobban, mint hogy 3 játékosát is felfüggesztette a csapat nem megfelelő magatartásért.

Karsa alig egy napja kapott felfüggesztést, amiért idő előtt lépett ki a Raise Gaming elleni mérkőzésből az LMS keretein belül, a csapat most bejelentette, hogy további két tagot is felfüggesztenek, név szerint Betty-t és MMD-t is. A szervezet a Twitch-en tartott Q&A során indokolta meg a helyzetet.

Koreában akár rács mögé is kerülhetnek majd a boosterek

Amíg rengeteg országban azzal sem foglalkozik a politika, hogy e-sport, addig Koreában már törvényt készítenek elő a boosterekkel szemben. Bizony, akár börtön is várhat rájuk.

Eléggé döcögősen indult az FW szezonja az LMS-ben, vagyis nem tudtak annyira dominálni, mint ahogy azt talán sokan várták tőlük, illetve ők maguktól. Egy kisebb fajta buli során, ahova karaokézni is mentek a játékosok, Betty-t és MMD-t alkoholizáláson kapták, pedig még nem érték el a megfelelő kort hozzá. Mindketten 17 évesek, a minimum kor az alkoholfogyasztáshoz pedig 18 év. Ez egyben azt is jelentette, hogy Moonblack és Madness ültek be a helyükre játszani top-ra és adc-ként. 

Mivel egy nem összeszokott ötösről beszélhettünk, az FW össze meccsét elvesztette az első héten. A második héten visszatért játékosokkal együtt, a rajongók arra számítottak, hogy innentől minden rendben lesz és az FW visszanyeri régi formáját. Az eredeti roster ellenére azonban az eredmények elmaradtak és a rajongók is csalódottak voltak, hogy a csapat tudatosan hátrányba helyezte magát a két cserével. Ezekre a felmerülő kérdésekre válaszoltak a Twitch-en.

Először nem akarták felfedni a felfüggesztés okát, mivel nem érezték fontosnak és nem akartuk, hogy a közönség elítélje őket. A kihágásaik pedig a velünk kötött szerződést sértették elsősorban és mint olyan, úgy gondoltuk, hogy ez csak ránk tartozik, ugyanakkor azok akik követnek minket a közösségi oldalakon már tudták mi a felfüggesztés oka. Mindketten megsértették a kiskorú alkoholfogyasztás szabályát, amikor egy barátuknál énekelve itókáztak. Azóta őszintén bocsánatot kértek. 

A felfüggesztés tényét megbeszéltük és a csapat managementje, valamint a családok is maximálisan egyetértettek a döntéssel. Úgy gondoljuk jól cselekedtünk a rosszabb teljesítmény ellenére is. Sokan azzal takaróznak, hogy ha nem büntetjük meg őket, akkor ez ki sem derül, de ez egy rossz hozzáállás. A jó magatartás a játékon kívül is nagyon fontos, nem csak a pályán és a színpadon, már csak azért is, mert ígéretet tettünk a szülőknek, hogy vigyázunk a gyermekeikre. Ami a többieket illeti, nyilván nehéz összeszokni ilyen rövid időn belül két kezdőhöz, ugyanakkor a munkájuk része, hogy össze tudjanak szokni másokkal is a játékon belül. 

Ami pedig Karsa-t illeti, túl korán lépett ki egy játékból a Raise Gaming ellen, amivel elismerte, hogy vesztettünk. Többen még azt is látták, hogy telefonozik rögtön a meccs után. Nem csak a kilépés miatt függesztettük fel, mert tudjuk, hogy nem ez az egyetlen probléma. 

Karsa-val beszéltünk már a viselkedéséről, aki elmondta, hogy nagyon sok nyomás alatt érzi magát az MSI óta és érzelmileg nem érzi magát stabilnak. Ezért döntöttük a felfüggesztés mellett, hogy legyen ideje összeszedni magát és kicsit pihenni is. Ezt a döntést is a szülőkkel való beszélgetés után hoztuk meg. 

Továbbra is szeretjük és sokra tartjuk, simán benne van top 3 játékos között az LMS-ben. Valamit azonban változtatunk kell a csapaton belül és ebbe beletartozik Karsa fejlődése, amire egyébként hajlandó és dolgozni fog érte. Még nincs pontos dátuma a visszatérésének, addig is Refra1n fogja őt helyettesíteni a J Team-ből.

És hogy miért ilyen szigorú a Flash Wolves a saját játékosaival szemben? Úgy gondolják, hogy ezekkel a szituációkkal foglalkozni kell és nem a szőnyeg alá beseperni. A személyes oktatás is legalább annyira fontos, mint a játéktudás fejlesztése, nem csak jó játékosokká próbálják őket nevelni, hanem felelős felnőttekké is egyben. Ettől függetlenül nem örülnek a vereségeknek, ahogy az MSI-n mutatott teljesítményükkel sem. Ezen szeretnének változni és ezek a döntések a véleményük szerint segíteni fog a játékosoknak, hogy jobban és erősebben térjenek vissza. 

Mi, akik a "nyugati" világban élünk, talán kissé túlzásnak érezhetjük ezt, hiszen sokan már a 18 éves kor alatt kipróbálják az alkoholos italokat valamilyen formában, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy ez is egy munka, még ha sokat is felemészt a játékosok idejéből. Mindezek mellett ők is emberek és a valós világban is meg kell állják a helyüket előbb utóbb, amihez hozzátartozik a felelősségteljes viselkedés, a csapat pedig pontosan erre próbálja nevelni illetve felkészíteni "alkalmazottait". A döntés persze egyáltalán nem kockázatmentes, az is lehet, hogy valakinek emiatt lesz elege, de ha túl tudnak lépni a saját büszkeségükön, akkor akár valami pozitív is kisülhet ebből.

Szerintetek egy csapatnak mennyire kötelessége vagy joga beleszólni a játékosok "magánéletébe"?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!