Így még tuti nem láttunk amerikai focit - érkezik a Madden: Longshot

Így még tuti nem láttunk amerikai focit - érkezik a Madden: Longshot

Érdekel, mi van az NFL színfalai mögött? Akkor a Madden 18-at neked találták ki!

Ha már valaha is játszottatok a Madden sorozattal, akkor tudjátok, hogy a történet nem túlságosan bonyolult. Választotok egy csapatot, összerakjátok a felállást majd a pályán eldöntitek, hogy milyen taktikát használtok támadásnál és védekezésnél. Játszhattok egy meccset vagy akár egy teljes szezont is. Tolhatjátok a gép ellen, de a haverjaitokat is kihívhatjátok egy-egy összecsapásra.

De nem gondolkodtatok még el arról, hogy mi van az egész NFL mögött? Hogy mit jelent oda eljutni? Milyen akadályokon kell keresztüljutni és pontosan mit is kell tenni azért, hogy valakit a draft során elvigyen egy nagy csapat? Ha egy picit is érdekel ez az egész, akkor a Madden idén egy gyöngyszemet készített nektek. Érkezik a Madden: Longshot, melyben egy fiatal feltörekvő irányító, Devin Wade szemszögéből nézhetjük végig, mi kell ahhoz, hogy valaki profi játékos legyen.

Az új epizódban persze nem kell attól félni, hogy GTA típusú játékot kapunk. Nem kell majd szteroidszállítmányokat kirabolnunk vagy eltörni az ellenfél irányítójának a kezét. Marad a jól bevált amerikai foci, de most nem a puccos és csillogó NFL-meccsek mennek majd. Helyette érkeznek a kissé lerobbant, isten háta mögötti stadionok, ahol a fiatal gimis csapatok próbálnak érvényesülni. Ezen kívül pedig a sztori középpontjába nemcsak a meccsek, hanem az edzések is bekerülnek, ahol vicces minijátékokon keresztül kell végigvinni jópár kihívást. Ahogy pedig a történet halad, jönnek az átvezető videók, amiben megismerhetjük majd a főszereplő életét. A készítők ígérete szerint terítékre kerül a barátság, az árulás, a kemény munka és persze az elkötelezettséggel járó szenvedés is, mégpedig úgy, mintha egy nagyon hosszú filmet néznénk. A játék egyik írója, Mike Young a következőket mondta ezzel kapcsolatban:

„Itt egy emberi történet elevenedik meg. Nemcsak az öltözők, a meccsek és az edző irodája kerülnek előtérbe, hanem a sportág árnyékosabb oldala is. A történet során egy játékos érzelmi utazására akartunk koncentrálni, ami messze van a pályától.”

Ha pedig még ez sem volt elég arra, hogy felcsigázza az érdeklődéseteket, akkor még meg kell említeni, hogy a karakterek mögött olyan ismert emberek lesznek majd, mint Dan Marino vagy az Oscar díjas Mahershala Ali.

Az elgondolás teljesen rendben van. Ha tényleg sikerül egy történetet elmondani a játék során, és az a történet netalántán nem lesz tele klisékkel és elcsépelt frázisokkal, akkor egy érdekes termék is lehet ebből az egészből.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!