Yasuot majdnem minden meccsen tiltják mostanság, mit szól hozzá a Riot?

Yasuot majdnem minden meccsen tiltják mostanság, mit szól hozzá a Riot?

Az új 10 tiltásos rendszerrel várható volt, hogy pár hős, mint Yasuo, gyakori vendége lesz a kispadnak, mit gondol minderről a Riot?

Yasuo main-ek gyászolnak mostanában világszerte, mivel hőn szeretett hősüket rajtuk kívül szinte senki más nem látná szívesen a meccseken, jelenleg is több mint 60%-os tiltási aránnyal rendelkezik. 

Új hős után kell nézniük a Yasuo maineknek? 55% fölé ugrott a tiltási aránya!

Aioween | 17/06/13 08:00Az új tiltási rendszer bevezetéséve várható volt, hogy egy-két hősnek megugrik majd a tiltási aránya, szegény Yasuo is eléggé megérezte ezt. Amint bejelentették az új tiltási rendszert a Riot oldalán, a szerkesztőségben többen is azonnal felkapták a fejüket, hogy ez egyes hősöknek biztos nagyon baljós jövőt jósol és ki más lenne az egyik érintett, ha nem épp Yasuo, aki szinte állandó vita tárgya a nagyobb csoportoknak és más LoL-os fórumoknak.

A kérdést egyébként a Nexus oldalán tették fel a Riot-nak, ahol rendszeresen válaszolnak gyakran elhangzott kérdésekre, kicsit nagyobb hangvételben. A kérdés a következőképp hangzott: Yasuo-t majd minden meccsen bannolják. Mi a Riot válasza azoknak az embereknek, aki szívesen játszanának vele?

Őszintén? Yasuo elég menő, egy ronin szerű szamuráj, akinek látványos mozdulatai vannak, ide-oda csúszkálva és vagdosva, káoszt és halált hagyva maga után... legalábbis, ha az ellenfél csapatában van. Nagyon örülünk, hogy sikerült egy olyan karaktert alkotni, akit ennyire szeretnek az emberek, ugyanakkor szomorúak vagyunk, hogy a hatalmas popularitása miatt ki is van véve gyakorlatilag a játékból. 

Szeretnénk, ha tudnátok játszani vele. Azok a pillanatok amikor minionokon keresztülcsúszva, éppen hogy elkerülve a halált, vagy egy 5 emberes ulti után egy pentát elhozva gyönyörűek és nagyon kielégítő élmény vele játszani. Csak arra kell figyelnünk, hogy ami nekünk nagyon jó, az ellen az ellenfél is tudjon valamit tenni a kezdeményezésünknél.

Megtehetnénk, hogy rommá nerfeljük a számokat rajta, de ezzel együtt elvesztenénk a népszerűségét és akkor meg azért nem játszana vele senki, mert egyszerűen hátrányba kerülnének a puszta választás miatt és nem tudnák elérni azokat a célokat vele, amit kitűztek. Yasuo így is egy eléggé kétségesen életképes hős, ahogy magasabbra mászik vele az ember az ELO-ban és még azoknak a játékosoknak a győzelmi aránya sem annyira jó, akik rászánják magukat arra, hogy megtanulják a hőst, mint ahogy azt sokan várnák.

Ami pedig a jelenlétét illeti:

2016: 19 választás, 1 ban (Nidalee-t ugyanebben az évben 404-szer választották és 930-szor bannolták)

2017: 1 választás, 1 ban

Persze ezek a számok nem mutatják a nagy egészet, de érdekes, hogy kompetitív szinten mennyire gyengélkedik a karakter. 

Az a célunk vele, hogy egy olyan stádiumba kerüljön, ahol életképes, de nem egy kötelező tiltás, szóval a számokon kívül valami mást is változtatnunk kell rajta. Egyébként is elég előkelő helyet foglalt el az átnézendő hősök listáján, akiknek új képességeket kéne adni (Rek'Sai, Kindred, Heimer stb.) és a 10 bannos rendszer megjelenésével azonnal helyet foglalt a legfontosabbak között Azir-al és LeBlanc-al egyetemben.

Szeretném kihangsúlyozni, hogy még nem kezdtük el ennek az ügynek a kutatását, amíg más projekteken dolgozunk, de a következő pár hétben tervben van. Arra számítok, hogy mire végzünk vele, a hős hasonló élményt fog nyújtani, mint most, de úgy fogjuk átcsoportosítani az erősségeit a képességein, hogy az ellenfeleknek is kicsit több beleszólása legyen a játékba, ha ellene játszanak, mindezt úgy, hogy a kardforgató mivolta megmaradjon. Még egyszer elmondanám, hogy nagyon örülünk, hogy Yasuo egy olyan hős, akinek a játéka sokaknak okoz örömet, most már csak annak a módját kell megtaláljuk, hogy ez ne egy egyoldalú élvezeti faktor legyen, azon kívül, hogy elfogadjuk az elkerülhetetlen halált, amikor meglátjuk a közelünkben.

Ti milyen gyakran bannoljátok Yasuo-t?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!