4+4 meglepetés és csalódás a Hearthstone Global Games-ről

4+4 meglepetés és csalódás a Hearthstone Global Games-ről

Avagy válogatottak, melyek a várakozásokon felül, illetve azok alatt teljesítettek.

Előző héten befejeződött a Hearthstone Global Games első szakasza, így eldőlt, melyik az a 24 válogatott, amely folytathatja majd a második felvonásban.

Hearthstone Global Games: ez a 24 válogatott folytathatja!

Véget ért a nemzetek közötti csata első szakasza. Az alábbi országok jutottak tovább - köztük a magyarok!

A továbbjutók között óriási örömünkre ott vannak a magyarok is, így továbbra is szurkolhatunk majd Exigoéknak. De mi a helyzet a többi válogatottal? Kik azok, akik a legnagyobb meglepetést okozták, és kik azok, akik csalódást keltő eredményt értek el az előzetes várakozásokhoz képest? Erről készítettünk most nektek egy rövid összeállítást!

Meglepetések

Peru (Nandieb, Kishtar, Izzy, UchihaSaske)

Mindössze két olyan válogatott van, amely két győzelemmel is tovább tudott jutni a csoportjából: Peru az egyik ilyen. A dél-amerikaiaknak túlzás nélkül csodára volt szükségük ehhez: három vereséget álltak három mérkőzést követően, a továbbjutáshoz pedig az Egyesült Államokat és az Egyesült Királyságot kellett legyőzniük, ráadásul mindkettőt 3:0 arányban. A bravúr végül összejött, a románok nagy bánatára - őket ütötték el a továbbjutástól.

Új-Zéland (TingTong Flamelord, Pathra, Slayermax)

Az új-zélandiak viszonylag kiegyensúlyozott, ám a csapatok erejét tekintve egészen erősnek mondható hatosból jutottak tovább. Mindent elmond az a tény, hogy egy olyan csoportot sikerült megnyerniük, ahonnan az oroszok, a spanyolok és az ausztrálok is kiestek - egyedül az argentinok tudták őket megverni. Ráadásul csak 7 játszmát buktak, ez holtversenyben a legkevesebb.

Izrael (Glaser, murray, Hatul, yonatan24z25)

Egy újabb meglepetés-csoportgyőztes: az izraeliek Olaszországot és Norvégiát előzték meg az E jelű hatosban, miközben olyan válogatottak estek ki, mint Finnország vagy Japán. Teljesítményükről sokat elmond, hogy a maximálisan elérhető 18-ból 14 játszmát megnyertek, ehhez hasonlóra pedig csak ukránok és a csehek voltak képesek.

Bulgária (BestUdyrEu, GolemPichaga, MorGalad, SilentStorm)

Bulgáriát sem sokan tippelték volna csoportelsőnek, ám az ő szereplésük is jól mutatja, miért az európai régiót tartják sokan a legerősebbnek a Hearthstone-ban. A bolgároknak egy olyan hatosban sikerült az élen zárniuk, ahol Svédország kiesett, Kína pedig csak az utolsó pillanatban jutott tovább. Ez volt egyébként a legkiegyensúlyozottabb csoport: senki sem nyert 3-nál többet, de 2-nél kevesebbet sem.

Csalódások

Oroszország (Pavel, ShtanUdachi, INER, SilverName)

Az oroszok nagyon erős névsorral vágtak neki a tornának a világbajnok Pavellel, a Winter Championship győztesével, ShtanUdachi-val és további két erős játékossal. Mindezek után óriási meglepetés, hogy nem sikerült továbbjutniuk, igaz, balszerencsésnek is mondhatják magukat, hiszen ők az egyetlen válogatott, akik 3 nyert mérkőzéssel kiestek. Az utolsó körben a későbbi csoportgyőztes Új-Zéland pecsételte meg a sorsukat egy 3:0-val, de még ez a vereség is belefért volna, ha hoztak volna legalább egy játszmát.

Németország (Viper, SuperJJ, Lifecoach, C4mlann)

Nem mondhatjuk, hogy nyugisan indult a Global Games a németek számára: P4wnyhof és Sintolol kizárása borzolta a kedélyeket. De az sem mellettük szólt, hogy Lifecoach és SuperJJ ekkorra már erősen távolodott a Hearthstone-tól. De még így is nagyon erős négyessel álltak ki, így az, hogy mindössze a horvátokat tudták megverni mindenképpen óriási csalódásnak mondható.

Svédország (Powder, Orange, Ostkaka, sjow)

A svédeknél is volt egy visszalépő a torna előtt, Forsen szintén a P4wnyhof-botrány miatt mondta le a szereplést. Ám a skandinávok nem sokkal lettek gyengébbek a cserével, így is egy világbajnok és három sokszoros versenygyőztes alkotta a válogatottjukat. Mégsem jutottak tovább: Kína ellen még ki lehet kapni, a Svájc és Bulgária elleni vereségek azonban már túl sokba kerültek.

Egyesült Királyság (Georgec, jambre, J4CKIECHAN, GreenSheep)

Szó se róla, nem kerültek gyenge csoportba a britek az Egyesült Államokkal, Hollandiával és Romániával, ám a játékosállományuk mindenképpen megvolt ahhoz, hogy harcolhassanak a továbbjutásért. Ennek azonban egy pillanatig sem voltak a közelében: Georgec-ék sorra nyelték be a vereséget, Perutól és Thaiföldtől is kikaptak - végül egyedül a románokat tudták csak legyőzni.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen meglepetéseket tartogat még a Hearthstone Global Games, amely ezen a héten 24 válogatott szereplésével folytatódik. Bízunk a magyarok további sikereiben!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!