Hőtérképen mutatjuk meg a Silverek és a profik közti különbségeket!

Hőtérképen mutatjuk meg, hogy mi a különbség egy Silver és egy profi játékos között!

A térkép 3 dolgot figyel Silver 1-2, MG1 és profi szinten: ölések, füst- és vakítógránátok helye. A dolog már csak azért is érdekes, hiszen igazolja azt a feltételezést, miszerint minél magasabb szintre jut valaki, annál jobban helyezkedik és több gránátot használ a körökben.

Ölések

Az öléseknél még nem is azoknak a helye érdekes, hiszen ez Dust II-es statisztika, ahol is rengeteg ponton találkozhatnak az ellenfelek egymással a játék korai szakaszában már, tehát nem meglepő, ha valaki már T kezdőn meghal 2 másodperc után, esetleg a két kapu között. Viszont ahogy megyünk a magasabb szint felé a térképen látható, hogy egyre kevesebb az agresszió a CT-k részéről és több gócpont alakul ki. Ilyenek sötét kijárata B lerakó fele, B kapu, CT kezdő környéke vagy rövid. Ez azért is fontos, hiszen ebből kiderül, hogy a játékosok magasabb szinten jobban tudják hol kell lenniük: nem halnak meg sokszor nonsense helyeken, mint pl. B előtt vagy játszótéren.

Füstgránátok

A füstökről készült hőtérképek már árulkodóbbak, hiszen a Silverek alig használják ezeket, fakapun kívül csak elvétve jelenik meg egy-egy ilyen gránát. Ahogy tovább megyünk MG1 felé már jóval többet látjuk a kék és piros foltokat a térképen: ugyanúgy a fakapu füst a legnépszerűbb, de már megjelennek a B kapu, a B sötét kijárat és az A hosszú füstök is. Pro szinten már a rövid és CT füstök is előkerülnek, nem beszélve a több füstről B lerakó területén.

Vakítógránátok

A harmadik statisztika, mely a flash, avagy vakító gránátok használatát mutatja meg. Silverben kb. meg sem veszik a térkép alapján, használatuk leginkább az A hosszú foglalásra korlátozódik és leginkább CT oldalon használják más helyeken, peakeléshez. MG1-ben azért több foltot találunk már jóval: A hosszú, fakapu, B sötét és rövid kékes-zöldben pompázik. Aztán jönnek a profik, ahol már piros-fehér az összes imént említett hely, de sokkal több pont jelenik meg, melyek már-már összefolynak és egy nagy pacát eredményeznek a térkép felső részén, ahol a két lerakó található.

Személy szerint szívesen elnézegetnék még hasonló térképeket más pályákról is, hiszen sok dolog kiderül belőlük. Azonban van egy fontos részlet, amit ki kell emelni az ehhez hasonló összehasonlításoknál: a komolyabb eszköz használat nem céltalan. A profik azért használnak és tudnak sokkal több vakítógránátot vagy füstöt, mert ez az egyetlen módja, hogy előnybe kerüljenek a hasonlóan kimagasló képességű és éberségű játékosok ellen. Ezzel szemben Silverben jóval kisebb az esélye, hogy valaki azonnal lelőjön egy saroknál anélkül, hogy reagálni tudj, hiszen kevesebb a tapasztalt játékos, akik tudják mit és hogyan kell letartani. Az MG1 elsőre talán túlzás, hogy ennyire a kettő között lenne, viszont a térképek alapján elmondható, hogy mégis.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!