Taco:

Taco: "Az EU-ban még a Tier2-es csapatok ellen is jobb gyakorolni"

Az SK Gaming játékosa, taco adott interjút a DreamHack Summer döntője előtt a HLTV-nek.

Az elbukott első map után, ahol 16-9-re kaptak ki mirage-on, sikerült visszahozniuk a szériát a saját javukra, ezzel már kvalifikáltak is a nagydöntőbe, ahol ellenfelük az Immortals volt. A meccs utáni interjúban több mindenre kitért Taco, többek közt arról, hogy hogyan gyengélkedik a csapat mirage-on, valamint hogyan sikerül visszazökkennie két map között.

Videó: Coldzerát nem lehetett megállítani tegnap

Coldzera ismét elővette a "világ legjobb játékosa" formáját, gyönyörű 4k-t lőtt a mouz ellen!

Kezdjük rögtön az Immortals elleni mérkőzéssel, akiktől most először kaptatok ki LAN-on, most pedig úgy tűnik, ismét velük néztek szembe a döntőben. Visszanéztétek a mapot, hogy mi történt és hogy min ment el a meccs, mit csináltak ők jól?

Jól olvasták a játékot és nagyon-nagyon jól játszottak. Baromi sokat fejlődnek kNg-vel. Jó barátok vagyunk, sokat beszélünk a játékról, stratégiákról, így minden alkalommal, amikor ellenük játszunk, a mindgame-ek nem maradhatnak ki. Természetesen visszanéztük a meccset és tudjuk mit hibáztunk, így a végső döntőre már felkészülten érkezünk ellenük.

Mirage-on kezdtetek a CLG ellen és láthatóan ők uralták a pályát, szinte végig. Mi lehetett itt a kulcsmomentum az ő oldalukról?

Mi választottuk mirage-t és kissé izgultunk. Többször is próbáltuk ugyanazt megcsinálni, rámentünk A-ra, hogy ott robbantsunk, de nagyon jól játszottak körülötte. nahtE többször is outplay-elt engem A lerakón, palotában, vagy az A rámpán, ezek elég fontos momentumok voltak. Elbuktam egy clutch-ot Rickeh ellen is és az is egy fontos kör volt. Úgy érzem, hogy a T oldalunk jobb mirage-on, és bár CT-ként is megálljuk a helyünket, a T határozottan a jobb. Ma viszont nem volt jó és ez nagy probléma volt.

Volt olyan érzésed, hogy esetleg olvasnak a játékotokban, szoktatok velük NA ligákban is játszani?

Emlékszem, egyszer játszottunk ellenük mirage-t egy online ESL Pro League meccsen és ott is kikaptunk. Talán tudják, hogyan kell mirage-on játszani ellenünk, nagyon jók azon a mapon. Próbáltunk ellenstratégiákat kitalálni ellenük, de nem működtek, egyszerűen jobbak voltak szerintem.

A második mapon elég jó kezdésetek volt, esetleg ennek köszönhető, hogy viszonylag könnyedén sikerült megnyerni őket mirage-hoz képest, ahol 0-5-ben kezdtetek?

A legnagyobb különbség az, hogy izgulva játszottunk mirage-on, a következő map előtt pedig volt egy megbeszélésünk, és rájöttünk, hogy nincs okunk izgulni, jobbak vagyunk a CLG-nél, így hát bizonyítsuk be nekik. Játsszuk a saját játékunk, fókuszáljunk és bejött, 2-1 lett a vége. Nagyon felhype-oltuk magunkat és ez jó kezdés volt számunkra, mert megnövelte az önbizalmunkat. Cobblestone-on is jól kezdtünk, tudtuk, hogy nem nagyon játsszák azt a mapot, így agresszív stílusra váltottunk, folyton keresve a killeket és elkapásokat. Ezek voltak a kulcsmomentumok.

Említetted a mentális visszaállást két map között. Ez egy olyan dolog, amire mindig is képes voltál a múltban, szóval mindig képes voltál visszaállni egy-egy elbukott meccs után?

Őszintén szólva, ezt megtanultam a múltban. Sok olyan helyzet volt, ahol idegesek voltunk döntőkben, elődöntőkben, mert mi voltunk az esélytelenebbek. CLG szerintem egy nagyon jó csapat, de sokan esélytelenként tekintenek rájuk. Így hát az első map után azt mondtam a csapatnak, hogy mi vagyunk az esélyesebbek. Lehet, hogy ők nem gondolják azt, hogy nyerhetnek ellenünk. Használjuk ezt ki és játsszunk agresszívan, játsszuk a saját játékunkat! Megcsináltuk, és ezt is tanultam valamikor, valamint a sok tapasztalat, amit a számtalan döntő és elődöntő során szereztünk, szintén segített.

Egy ideig itt maradsz Európában, esetleg félsz a kiégéstől és hasonló dolgoktól?

Sok torna vár még ránk Európában, ezért maradunk. Elég könnyű dolgunk van, mert az SK iroda Kölnben van, emellett még a T2-es csapatok elleni gyakorlómeccsek is jobbak nekünk itt Európában. Sokat gyakoroltunk Észak-Amerikában is, de kevés olyan csapat van ott, akivel lenne értelme is praccolni. Európa ilyen szempontból sokat segíthet nekünk, több és jobb gyakorlásra van itt lehetőségünk, találhatunk új dolgokat is, amiket felhasználhatunk a játékban, így az itt eltöltött 1,5 hónap kifejezetten hasznos lehet számunkra.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!