Viszlát remake, jöhet az időtörés a profi meccseken mindenhol

Viszlát remake, jöhet az időtörés a profi meccseken mindenhol

Emlékeztek még arra a Cloud9 meccsre, amikor egy bug miatt visszaállították az órát és a játékot is pár másodperccel? Végre mindenki számára elérhető lesz.

Nagyjából 4 hónappal ezelőtt, bőven a tervezett kiadás előtt tesztelni kényszerült a Riot Games amerikai produkciós irodája egy új funkciót, ami képes a játékot visszaállítani egy korábbi időpontra megőrízve minden akkor aktuális helyzetet, statot, farmot, tornyot, mindent. Ezt először a Cloud9 és a FlyQuest meccsén láthattuk még a tavaszi szakaszban, miután a Miss Fortune ulti nem sebzett semmit egy bug miatt. Az ilyen és ehhez hasonló játékot befolyásoló bugok nem túl gyakoriak, de néha előfordulnak.

Megkérdőjelezhető döntés a Riot részéről, ami a Giants győzelmébe került!

Aioween | 17/03/10 16:00 1:0 Giants vezetésnél a második meccsen egy Orianna vizuális bug miatt remake-eltek, amibe a Giants nem egyezett volna bele. A csütörtöki napot a Giants és a Vitality összecsapása indította. Az első meccset a Giants nyerte meg, de a lényeget inkább a második jelentette.

Ez persze egy sima solo que meccsen nem jelenti a világvégét, nyilván idegesítő, de a legtöbb játékosnak a játék nagy heve alatt amúgy sem tűnik fel mindig, viszont egy tétmérkőzésen, ahol komoly összegek, LCS helyezések és esetlegesen a bennmaradás a tét, ott igenis nagy szerepe van. Emlékezzünk csak vissza a Giants és a Vitality összecsapására, ahol egy Orianna bug miatt, miszerint a labda eltűnt és nem vált láthatóvá ha Ori feje fölött volt, egy remake-et vont maga után, pedig a Giants-et már nem sok választotta el a 2-0-tól. Ez akkora törést okozott náluk, hogy elbukták azt a szériát, pedig az az egy win sokat számított volna a szezon végén és talán még most is az LCS-ben szerepelnének.

Ezektől a kellemetlen helyzetektől tudják megóvni a csapatokat ezzel az új eszközzel, hiszen nem kell az egész meccset az elejétől kezdeni, így egy egyoldalúbb mérkőzésen a vezető csapat sem fogja azt érezni, hogy megfosztották őket egy győzelemtől és kevésbé fognak kiégni. Nemrégiben jelentette be a technikai csapat, aki az eszközön dolgozott eddig is, amit az NA LCS-ben bemutattak messze nem volt végleges, hogy jó úton haladnak a világszintű tesztelés felé. Világszinten természetesen a profi ligákat értjük, arra ne számítsunk, hogy ez az amatőr meccseken valaha is meg fog jelenni. 

Egyébként ez az eszköz a koreai LCK-ban is jól jött volna, de láthatóan nem egységes a fejlesztés hiszen nekik nem volt ez elérhető. Azóta volt egyébként több szünet, meg remake is a ligákban, mintha nem akarták volna használni a Chronobreaket. De ennek az időszaknak lassan vége lehet.

Meg tudom erősíteni, hogy már abban a stádiumban vagyunk, hogy világszerte is ki lehet majd próbálni a működését. 

Ezzel olyan helyzeteket is el lehet majd kerülni, mint a sokak által bizonyára nem ismert, de mégis hírhedt második szezon világbajnokságán a World Elite és a CLG.EU összecsapása, ami kitette a nap nagy részét, tele volt szünetekkel, Silver Scrapes-el (akkoriban ez volt az egyetlen LoL-os zene, amit használhattak szünetekben).

Aki kíváncsi a pontosabb lebontásra is, hogy hogyan működik az eszköz az itt megteheti, a lényeg röviden tömören, hogy annyira gyakran, minden apró bugnál nem fogják ezt használni, leginkább komoly esetekben, amikor az akár a meccs végkimenetelét is befolyásolhatná. Maga az eszköz pedig az ábra alapján lényegében a háttérben egy fantomjátékot futtat, ami egy az egyben ugyanazokat az eseményeket rögzíti, mint a valóságban, ha pedig gáz van, akkor ezen állítják be az időt, amire kell is ide csatlakoznak visza a játékosok.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.