"Harrison most talán az egyik legjobb tech lap a metában" - Cydonia interjú

Egy kanadai srác, aki nem látja olyan sötéten a Hearthstone jövőjét, mint Lifecoach. Cydonia bombaformában kezdte a nyarat.

Julien „Cydonia” Perrault nevét már szerintem sokan hallottátok. Láttuk őt már sok versenyen, a nagy Blizzard-os összecsapásoktól kezdve a kisebb Dreamhack rendezvényeken is, ahol sokszor igencsak előkelő helyen fejezte be a szereplését. De így nyár elejére még erre is rátett egy lapáttal. A HCT pontok alapján az amerikai szerveren a top 5-ben van, nemrég behúzott egy kisebb versenyt és a legutóbbi hivatalos Blizzard Wild versenyén és befurakodott a top 64-be. Az biztos, hogy ha ilyen bombaformában folytatja tovább, akkor számolni kell vele a 2017-es világbajnokságon. Ebből az alakalomból a Vicious Syndicate arról kérdezte, hogy miben rejlik a sikerének a kulcs és mik a tervei idén.

Ha megnézzük, akkor egy igencsak zsúfolt és egyben sikeres május van mögötted. Standard ladder-en a legjobb 25-ben fejezted be a szezontt, az American Spring Playoff keretein belül elég jót mentél és egy kupagyőzelem is van a neved mellett. Kihagytam valamit?

Szerencsére májusban nem kellett olyan sokat utaznom, szóval volt időm a stream-re, nomeg a rangsorolt játékra koncentrálni. Persze nem vagyok elégedett a 9. helyemmel, amit a verseny rendszerének köszönhetek. Sokat jelentett volna az eggyel jobb helyezés.

Miután megnyerted az America’s Spring Championship-et, akkor úgy tűnt, hogy nagyon hezitálsz abból a szempontból, hogy innentől csak ezt csináld, hogy megpróbálj ebből karriert építeni. Mi változott?

Azt tudtam, hogy mindenképpen ott akarok lenni az idei vébén és a HCT versenyeken. A Team Sololmid megkeresett és egy nagyon jó ajánlatot kaptam. Az év tele van jobbnál jobb Major versenyekkel és a Global Games is nagyon izgalmas, így már könnyebben tudtam azt mondani, hogy belevágok.

A top 25-el kapcsolatban, milyen paklikat használtál?

Rank 5-től Legend 33-ig kizárolag Taunt Warrior-t, aztán nagyjából visszaestem 250-ig mert nem tudtam játszani, végül Quest Rogoue-al mentem fel azt hiszem 5-ig az utolsó napokban.

Volt valami érdekes tech választásod, ami nem jellemző a metára?

Talán Harrison Jones a Warrior pakliban, alapvetően nagyon jól működik a sok Tyrion és Medivh ellen. A Rouge-nál meg Swashburgler-t tettem be, szerintem nagyon erős, de sokan ezt máshogy gondolják.

Eddig az amerikai versenyeken általában az agresszív archetípus dominált, de idén a legtöbb játékos control paklikat hozott. Te viszont olyan megoldásokat választottál, ami pont ez ellen volt jó, mondhatni anti-control lapokkal volt tele minden decked. Honnan tudtad, hogy ez kell?

Nemrég egy nagy Európai versenyen a játékosok majdnem fele az aggrora ment rá, tudtam hogy annál nem lehet rosszabb az itteni összecsapás. Ezen kívül mostanában a ladder tele van Control Paladin-nal, Control Shaman-nal és Evolve Shaman-nal, szóval érdemes volt egy próbát tenni az olyan megoldásokkal, amik ezek ellen jók.

Hogyan készültél? Volt gyakorló társad, akivel átbeszéltétek milyen tech lapok kellenek?

Mielőtt regisztráltam volna RayC és Shoop segített nagyon sokat. Miután pedig megvolt az összeállításom, neki álltunk annyit edzeni, amennyit csak tudtunk. Persze nem akartam mindent a nulláról kezdeni, szóval olyan paklikat vittem, amivel már előtte is volt tapasztalatom. Nem biztos, hogy nekem volt a legerősebb csomagom, de úgy éreztem, hogy a tudásom megvan.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!