Ezreal és Xayah buff van kilátásban - Rito plz

Elsőre úgy tűnik, mintha a Riot-nál a jobb kéz nem tudná, hogy mit csinál a bal. Xayah-t a 7.12-es frissítésben nerfelték, most pedig Ezreal-el együtt buffot kap. Azonban a dolog nem ilyen egyszerű, nagyon is tudja az a jobb kéz.

Xayah és Ezreal az Idézők Szurdokának két fontos szereplője. Xayah egy friss karakter, aki túl sok harcot még nem tudhat a háta mögött, ám ami késik nem múlik. Ezreal vele szemben azonban öreg motoros, aki rengeteg bajnoki mérkőzésen megfordult már, és rengetegszer volt az aktuális meta kiemelkedő adc-je. Az utóbbi időben azonban nem szerepelt a top pick-ek között, a Riot ezen szeretne most változtatni. Na de miről is van szó? Mindkettőjüket más oldalról kell megközelíteni.

Hogy milyen összhang van Xayah és Rakan között? Egy pentára pont elég! - videó

Elég szép megmozdulást láthatunk az új duohősöktől, ahogy gyakorlatilag ketten feltakarítanak egy egész csapatharcot.

Xayah 7.12-es nerfe a Q-autoattack-E kombóját volt hívatott megtörni, ugyanis kapott egy blockot az autoattack használatára miközben a Q-ját castolja, így akadályozva meg az instant stunt, plusz fél hp eltűntetést. Ez a lane fázis során nem is baj, azonban a csapatharcokban való szereplésébe túlontúl belenyúlt a karakternek, ezért kap egy kis finomhangolást. A Riot szeretné megtartani a gyengítést a lane fázisra, de ugyanakkor vissza akarják adni neki az erejét a teamfightokra. Most már Xayah Q-jának cast ideje az ő szintjének megfelelően csökken, tehát minél nagyobb szintű a karakter, annál rövidebb idő alatt hatja végre a varázslatot.

Ezreal, Jhin-hez hasonlóan a környezete változása miatt tűnt el igazából. Az AD itemek, a kezdő tárgyak változtatásai, plusz néhány adc erősítése együttesen hozzájárultak ahhoz, hogy ő maga legyen a múzeumi darab. A Riot tudja, hogy egy masszív buff-ra van szüksége ahhoz, hogy újra népszerű legyen, és terveik szerint a W-je környékén kezdik majd ezt a változtatást, hiszen az AD Ezrealnek a leghaszontalanabb képessége a W-je. AD-ra építve lényegében teljesen figyelmen kívül hagyható a sebzése, a profik is szinte mindig arra használták csak, hogy támadási sebességet adjanak vele a csapattársaiknak. Ezek a változtatások azonban nem fognak egy hamar bekövetkezni, mert a Riot-nál most Azir van terítéken, de ettől még érdekesen hangzik egy W rework. Kíváncsian várjuk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!