Sűrűsödhet a méregfelhő, buffok érkeznek Singed-re, a Herald pedig többet fog érni!

Majdnem teljeskörű buffokat kaphat Singed a következő patch-ben, valamint az easy módba kapcsolt Rift Herald többet for érni.

Elsőre nyilván csak a PBE szerverekre érkeznek a frissítések, de ha ott beválnak, akkor hamarosan mi is találkozhatunk velük. Nézzük mire készül a Riot a sutyerák nagy testvérével és az egyik talán legidegesítőbb hőssel az egész játékban.

Aatrox kaphatja az eddigi legátfogóbb átdolgozást valaha a játék történetében

Majd 4 éve már annak, hogy Aatrox megjelent a játékban, egy darabig jól érezte magát, majd visszavonult hosszú-hosszú időre a színpadokról.

Nem mostanában hallottunk utoljára Singed-ről, nem véletlenül. Bár a tavaszi szezonban feltűnt egy-két LCK meccsben, akkor leginkább a Dark Seal-t spammelték rajta, nem igazán mondható a meta részének. Ez talán annak is köszönhető, hogy míg solo que-ban egész hatékony tud lenni, akkor is ha úgymond "feedelünk" vele, de mindeközben rengeteg farmot szedünk össze és ki is égetjük az ellenfelet. Folyton két torony között lófrálunk, a dzsungeles meg nem lehet mindig topon, sokan nem is tudják, mit lehet ellene tenni. Ugyanez a helyzet már kicsit más a versenyszférában, ott azért felkészültebb játékosok vannak, akik nem azzal lesznek elfoglalva, hogy gankért könyörögjenek, hanem megkerülik a problémát.

Solo que-ban sem a legsikeresebb, hiába idegesítő, a győzelmi aránya alig 47%, választani pedig nagyjából az esetek 1%-ban szokták. A Riot mostanában láthatóan nagyon nézi ezeket a számokat és akinek feltűnően alacsony mindkettő, azt megpróbálják valahogy visszahozni, vagy buffokkal, de mostanában a rework is egész divatos lett. És hogy mi az oka ezeknek az alacsony számoknak? A hős egész egyszerűen rossz a jelenlegi állapotában és a mostani metában, de mindig is egy különleges helyet képviselt már csak a játékstílusa miatt, ami minden, csak nem szokványos. Ez nem azt jelenti, hogy minden esetben hasztalan lenne, ilyen hős nem nagyon van, kivéve a mostani Maokai, de az biztos, hogy ráférne valami plusz.

A Q-ból eredő méregfelhő, egyben az egyik legjobb bait spell az egész játékban, kevesebbet fog sebezni alapból, viszont több AP ráta lesz rajta, így talán újra megéri majd AP hibrid tankként építeni. Az E képessége, amivel maga mögé hajít valakit minden szinten kevesebb manába fog kerülni és az ultiját is olcsóbban kapcsolhatjuk be. Ezek mellett az ultiból eredő bónusz statokat is megemelik az összes szinten. Ez elsősorban azoknak a toposoknak jó hír, akik szeretnek AFK farmolni egész meccsen, mert erre keresve se találhatnának jobb hőst, mint Singed.

Pár tank tárgyhoz is hozzányúltak kissé, az Abyssal Mask és az Adaptive Helm is 50 HP-val többet adnak majd, ez azt jelenti, hogy egy picit kevésbé lesz büntethető az ADC-k által, ha MR tárgyakat pakolunk magunkra mondjuk egy elfeedelt mides miatt. Ez egyben a tank dzsungeleseket is segíti, akik most kaptak egy erősített Cinderhulk tárgyat, amin jócskán megnövelték a %-os HP bónuszt.

A Rift Herald az eddig 25 arannyal ellentétben 100-at fog érni, úgy látszik az infláció a szurdokot sem kíméli, rögtön négyszeresére emelkedett ezzel az érte járó fejpénz. Ennek köszönhetően talán a csapatok is több figyelmet fognak szánni rá. Főleg mióta megváltoztatták olyan módon, hogy manapság már szinte bármelyik dzsungeles le is tudja solozni egy kis ésszel. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!