Az új patch-ben komolyabban fellépnek a csalók ellen is

Az új patch-ben komolyabban fellépnek a csalók ellen is

A napokban élesített anti cheat program lényeges változásokat hozhat.

A csalók hosszú idők óta jelentenek globális problémát minden kompetitív játékban. Az fpsek-ben a legelterjedtebb cheat-ek az AIM hack és a Wall hack, de hallottunk már komolyabb DDoS támadásos módszerről is, amik igen csak borsot tudnak törni a játékosok és a fejlesztők orra alá.

Több ezer csaló: újra lecsapott az Overwatch banhammer!

A dél-koreai szervereket ellepték a csalók, de a Blizzard már lépett is ez ügyben, hiszen január közepéig már több mint 10 ezer felhasználót tiltottak ki!

A Blizzard már a kezdetektől igyekszik erélyesen fellépni a segédprogramot használók ellen, zéró toleranciát hirdettek és végleges kitiltást helyeztek kilátásba számukra.  A pár napja elstartolt update nem csak az új pályát és a hősök erősítését vagy gyengítését tartalmazza, hanem egy láthatatlan mégis lényeges anti cheat rendszert is. A változtatás teljesen kiiktatja a színfelismerő technológiákat használó Aimbot programokat, ezzel erősen visszavetve a csalások hatékonyságát. Koreában, ahol komplett iparág épül a játékok illegális segédprogramjai köré, a fejlesztés már hangos visszhangot váltott ki a fórumozók körében.

 Itt egy kis montázs videó, ahol a profi játékosok találják szemben magukat csalókkal.

A leleményes csalókat valószínűleg ez sem fogja megállítani. Bízunk benne viszont, hogy a hasonló megoldások idővel teljes mértékben ellehetetlenítik őket.

Ti mit gondoltok? Találkoztatok már csalókkal?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!