WoT - Japán nehéz tank változások

WoT - Japán nehéz tank változások

Ezekkel a változtatásokkal talán végleg leáldozott a japán monstrumoknak!

A legfrissebb szuperteszt hírek szerint négy japán nehéz tank esik át módosításokon: Type 5 Heavy, Type 4 Heavy, O-I és O-I Exp.

A cél voltaképp mi is?

A fejlesztők célja az újraegyensúlyozással az, hogy kedvezőbb feltételeket biztosítsanak más tankoknak a japán monstrumok leküzdéséhez.

Túl sok volt a buff, itt az ideje a nerfnek?

A japán nehéz tankokat pár hónappal ezelőtt erősítették meg, hiszen a Wargaming hivatalos álláspontja szerint játszhatatlanok voltak. A megoldást a páncélzat erősítésében és a 15 cm/45 41st Year Type Howitzer löveg implementálásában látták a fejlesztők.

Működött a buff!

Az új ágyú valami elképesztő löketet adott a top tier japán nehéz tankoknak, hiszen az ágyú területi sebzésének hála a jól páncélozott ellenségekkel szemben elég a földet lőni a 400-600 körüli sebzésekért, míg a gyengén páncélozott ellenségekkel szemben könnyedén összejöhet az 1000 fölötti sebzés is. A páncélzat pedig a Type 5 Heavy esetében következőképp módosult:

  • Testpáncélzat hasi része – 260mm / 270mm (+10mm)
  • Vezetői nyílás körüli páncélzat – 260mm / 270mm (+10mm)
  • Frontpáncélzat oldalsó lemeze – 210mm / 270mm (+60mm)
  • Torony szemből  – 260mm / 280mm (+20mm)
  • Oldalpáncélzat felső része – 140mm / 160mm (+20mm)
  • Oldalpáncélzat alsó része (a "szoknya" mögött) – 105mm / 140mm (+35mm)

Változott az e-sport meta is

A japán nehéz tankok ezt követően természetesen berobbantak az e-sportba is és teljesen felborították a metát!


A Type 5 Heavy a legkülönfélébb pályákon és taktikákban került bevetésre

Rossz hír azok számára, akik a buffok hatására kezdték el az ág fejlesztését

Type 5 Heavy & Type 4 Heavy változások


A bal oldali a jelenlegi, míg a jobb oldali a módosított (szuperteszt) páncélvastagság


A bal oldali a jelenlegi, míg a jobb oldali a módosított (szuperteszt) páncélvastagság

A tier 9-10-es nehéz tankok páncélja felül lett vizsgálva. A Type 5 Heavy frontpáncélja 240-260 mm-es, míg a Type 4 Heavy frontja 220-240 mm-es részeket kapott. Emellett mindkét tank sebessége és mozgékonysága úgy lett beállítva, hogy kicsit jobbak legyenek a Maus-nál. Korábban ezen tankok frontpáncélja semmilyen gyenge pontot nem tartalmazott és csak prémium lőszerrel lehetett átütni őket.

O-HO változások

Az O-HO kapott egy 250-260 mm átütésű prémium lőszert a 10 cm Experimental Tank Gun Kai lövegéhez. Jelenleg ehhez az ágyúhoz nincs hatékony AP lőszer, ezért a játékosoknak nem sok választása van a játékstílus megválasztását illetően (derp).

O-I változások


A bal oldali a jelenlegi, míg a jobb oldali a módosított (szuperteszt) páncélvastagság

Az O-I hátsó páncélzatát gyengítették, hogy csökkenjen a tank dominanciája. Ez különösen a kisebb szintű harckocsikkal szemben lényeges, hiszen jelenleg a kis szintű tankoknak sokszor még akkor sincs esélyük megsebezniük az O-I-t, ha sikeresen a hátába kerültek.

O-I Exp. változások


A bal oldali a jelenlegi, míg a jobb oldali a módosított (szuperteszt) páncélvastagság

Az O-I exp. frontpáncélját megerősítették, így eséllyel veheti fel a harcot a nagyobb szintű tankokkal szemben és betöltheti a frontharcos szerepét is a csatákban. Továbbá a 105 mm löveg el lett távolítva a tankról, ugyanis túl erősnek számított ezen a szinten. A tank mozgékonyságán szintén rontottak.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.