Növelné a biztonságot a Riot Games, talán így kevesebb fiókot lopnak majd el

Növelné a biztonságot a Riot Games, talán így kevesebb fiókot lopnak majd el

Sokan nem kevés pénzt ölnek ebbe a játékba és senki sem szereti ha valaki ellopja azt, amiért keményen megdolgoztunk, vagy éppen megfizettünk, így a Riot szigorítani szeretné a fiókok biztonságát.

Hányszor hallottunk már olyat, hogy jaj segítség, ellopták az accountomat, nem tudom visszaszerezni, stb. A kiakadás persze érthető, hiszen sok időt és energiát áldoztunk már arra a fiókra, meg amúgy is elköltöttünk egy csomó pénzt rá, 5 darab guide oldalt átböngészve összeraktuk a rúnákat, meg a masteryket és egyébként is az a miénk.

Rossz idők várnak a feederekre, új rendszert tervez a Riot ellenük!

Aioween | 17/06/20 10:30Eleged van abból, hogy jól teljesítesz, de sz*r a csapat? Erre is lesz hamarosan válasza a Riot-nak, ha minden igaz. Tegye fel a kezét, aki még egyszer sem bukott el úgy meccset, hogy ő maga jól teljesített, de a csapata, vagy azon belül egy-két tag, mindent megtett azért, hogy keresztbe tegyen csapatának.

Ez persze néha a mi hibánk is, sokan bedőlnek a "FREE RP" feliratú oldalaknak, vagy mástól vesznek accountot és azzal szívják be, de most ne is ezekkel foglalkozzunk, hanem magával a fiókok biztonságával. Régóta kérik már sokan a két lépcsős azonosító rendszert a játékba, amit már sok helyen használnak, például a Steam is így működik, de egy-egy applikációval szinte bármilyen programhoz, vagy akár oldalhoz hozzáköthető, ahol jelszó kell a belépéshez. Hasznos tanács, ne SMS-el használjuk ezeket a dolgokat.

A kérésekre reagált a megfelelő terület a Riot Games oldaláról:

Ahogy újabb és újabb biztonsági megoldásokat vezetünk be, a megerősített email címeken kell majd jóváhagyni a fiók aktivitását. A későbbiekben pedig fontolóra veszünk egyéb tényezőket is és esetlegesen tovább bővítjük a rendszert, email helyett telefont használva az aktiválásra és jóváhagyásra. Fel fogjuk ajánlani a játékosoknak annak a lehetőségét, hogy másodlagos biztonsági megoldásokat kapcsolhassanak be maguknak. Jelenleg az a legfontosabb hogy a gyanús belépési próbálkozásokat kiszűrjük és megakadályozzuk, valamint, hogy leblokkoljuk azokat a felhasználókat, akik káros dolgokat művelnek az elcsent fiókokkal.

Mint ahogy említettük, ez nem egy új keletű dolog, inkább csak a Riot Games van elmaradva, mert a legtöbb online játékban és kliensben már van lehetőség a két lépcsős rendszerre és egy külső appot használva (rengeteg van, többek közt a goodle-nek is) meg tudjuk akadályozni a belépést, hiszen nem elég a jelszó kitalálása, hanem egy algoritmus alapján folyamatosan változó kódot is be kell írni a belépéshez, főleg ha eddig ismeretlen helyről jelentkezne be valaki. Ez a rendszer több szempontból is jó lenne. Többek közt az olyan kamuügyeket is kissé nehezítené, amikor a felhasználó fapofával váltig állítja, hogy egy booster oldal ellopta a fiókját és szeretné visszaszerezni, ahelyett, hogy bevallaná, ő adta oda eredetileg, de azzal meg nyilván bant kapna egyből. Egy két lépcsős rendszer mellett azonban a booster oldal se tudna belépni, hacsak valaki nem segít nekik. 

Szerintetek is ráférne már egy komolyabb belépési rendszer a LoL-ra?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.