100.000$ díjazású Rocket League tornát szervez az NBC

100.000$ díjazású Rocket League tornát szervez az NBC

Az egyik legnagyobb amerikai sportcsatorna, az NBC Sports felvette a csatornájára a Rocket League-t, kezdésnek pedig szerveznek egy 100.000$ díjazású nyílt tornát.

Egy újabb mérföldkő a Rocket League életében. Az NBC Sports felvette a rakéta autók ligáját a csatornájára, és a következő hónapban egy nyílt kvalifikációs tornát szerveznek 100.000 dolláros díjazással. A verseny az NBC, a FACEIT és a Psyonix közös együttműködésével valósul meg. A közvetítések augusztusban kezdődnek el, minden hétvégén a helyi NBC Sports csatornákon lesznek követhetőek. Állítólag néhány külföldi partner csatorna is közvetíteni fogja.

A Rocket League lehet a következő esport sztárjáték?

Mert hogy mi is a Rocket League? Egy nagy focimeccs, ahol focisták helyett rakéta meghajtású autók vannak, a labda kétszer nagyobb, mint az autó maga és az egészet gólra játsszák. Egyszerű, mint az 1x1.

Rob Simmelkjaer, az NBC Sports alelnöke elmondta, hogy az egyre növekvő e-sport szegmenst nagyon nehéz most már figyelmen kívül hagyni, főleg amikor új műsor lehetőségeket keresnek. A műsorgyártók és a hirdetők egyaránt lelkesen követték az e-sport közönséget, és nagy lehetőséget látnak benne. A közönség túlnyomó részt fiatalokból áll nagy önállóság érzettel, akik roppant mód megválogatják, hogy mit követnek. Döntő többségüket a hétköznapi médiaadásokkal már el sem lehet érni. 

A Psyonix eddig is látványos adásokat készített a nézőknek, vajon mi lesz, ha tévében fogják már közvetíteni a mérkőzéseket? Nézettség szempontjából egyébként Twitch-en a Rocket League jóval lejjebb van, mint a nagyobb hírnévnek örvendő e-sport játékok, ám azt senki sem mondhatja, hogy nem látványos, amit a profik leművelnek a pályán. Akárhogyan is lesz, ez mindenképp egy jó lehetőség lehet a játék számára, hogy ismét előrébb lépjen.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!