SurpRYZE? Ryze a winrate tabella legalján

SurpRYZE? Ryze a winrate tabella legalján

A jó pár rework-öt megélt karakter karrierje mélypontján van épp.

136 karakter van jelenleg az Idézők Szurdokában, ám egyikük sem olyan, mint Ryze. A rúnamágus rengeteg csatában szerepelt már, köztük megannyi bajnoki mérkőzésen is, többek között világbajnoki skin is van rá, hiszen vb-t is nyert vele az SKT. Megélt már néhány rework-öt, konkrétan az elmúlt évek során a Ryze nevet 3 különböző karakter viselte. Most azonban a champion igencsak elfelejtődött, lévén eléggé használhatatlan. Ezért is meglepetés, hogy mégis miért használja még mindig előszeretettel az UOL midese, Exileh, ahogy tette azt tegnap a G2 elleni győztes meccsen is.

Csak nem hagyják békén Ryze-t, újabb rework a láthatáron

Hiába dolgozik egy teljes külön csapat Ryze-on, csak nem sikerült eltalálni rendesen ezt a hőst, valami mindig félresikerül.

Az egykor népszerű mágus az NA régióban a winrate lista egyik utolsó helyét foglalja el a maga alig 40%-os értékével. Ez borzasztóan kevés. Egy karakter akkor nevezhető sikeresnek, "használhatónak", ha ez a szám 50% fölött mozog. A kiemelkedően erős hősök többnyire 54%-os winrate-t, az épp egyensúlyban lévő, se nem túl erős, se nem túl gyenge hősök pedig 50%-os winrate-t szoktak elérni. Ryze sokat gyengült az elmúlt időben, hiszen több nerf is érkezett rá, ebből pedig egyenesen következett, hogy mind népszerűség tekintetében, mind pedig az elért sikerek esetében igencsak visszaesett. Vajon tervez rá valamikor a Riot egy újabb rework-öt? Az elmúlt néhány hétben azt láthattuk, hogy a Riot-nál kiszakadt a buff/rework zsák, több olyan karakternek is nekiestek, melyek győzelmi aránya a pincét kopogtatja. A profi szcénában többen is úgy gondolják, hogy a legoptimálisabb egy harmadik rework lenne, ebben az esetben viszont Ryze már több rework-öt kapna, mint ahány skinje van Yorick-nak. 

Ryze

Ryze érdekessége egyébként az, hogy mind a profik, mind az alacsonyabb rangú játékosok között nagy népszerűségnek örvendett. Kellően egyszerű ahhoz, hogy egy kevésbé tehetséges játékos is ügyesen tudjon vele játszani, de ugyanakkor meg olyan képességekkel rendelkezik, amelyekre a profik is rengetegszer tették voksukat. Főleg a jelenlegi 3.0-s Ryze-ra, akinek a végső képességével rengeteg látványos megmozdulást lehet végre hajtani. Olyanokat, mint ez itt:

Azzal azonban egyet kell értenünk, hogy egy MOBA játékban roppantmód nehéz a balance. Főleg, ha 136 karakterről van szó, akikhez megannyi tárgy is tartozik. Előbb vagy utóbb a Riot figyelmét biztos, hogy felfogja kelteni ez a 40%, ám addig nem valószínű, hogy bárhol is Ryze tiltás hegyektől kéne féljünk.

Ti használjátok még az alacsony számok ellenére is a karaktert?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!