FIFA vb: felemás eredmény Tunézia ellen, az utolsó fordulóban dől el, hogy továbbjutunk-e

FIFA vb: felemás eredmény Tunézia ellen, az utolsó fordulóban dől el, hogy továbbjutunk-e

3 pontot tudtunk elhozni a lehetséges 6-ból az afrikai ország ellen.

Pénteken késő este Tunézia válogatottjával csapott össze a magyar FIFA17 PS4 nemzeti tizenegy az FVPA világbajnokságon. A D-csoport első körében a belgáktól ellen elszenvedett súlyos vereség után a papíron gyengébb afrikai ország ellen adódott lehetőség a javításra hazánk fiainak. Ennek megfelelően is kezdődött a mérkőzés, a magyarok 3 védős rendszerben, 5 középpályással álltak fel, jóval nagyobb hangsúlyt fektetve így a támadásokra. Az eredmény nem maradt el, Karika már az első percekben irtózatosan nagy bombát suhintott a tunéziaiak kapujába, ezzel megszerezve a vezetést idegenben.

Az ellenfél azonban sokkal komolyabb erőt képviselt, mint a selejtezőkörben (akkor 4-1, 1-0-ra vertük őket), már a 9. percben jött az egyenlítés egy hibátlanul elvégzett pontrúgásból. A gól nem lassított le minket, folyamatosan nyomtuk be Tunéziát a kapujuk elé. A 32. percben Bazsi szaladt fel a szélen, a beívelésre Pedro érkezett fejjel, majd némi ide-oda pattogás után a védők már csak a gólvonal mögül tudták kiollózni a labdát, ezzel 2-1-es vezetéssel vonultunk félidőre. A második játékrészben nem esett már több gól, így az első három pontot behúzta a magyar csapat.

A második meccsen Tunézia kezdett jobban, méghozzá sokkal jobban, már a 7. percben megszerezték a vezetést egy alapvonalról középre emelt labdával, az üresen maradt, érkező tunéziai fejes ellen Cziprián tehetetlen volt. A 44. percben megint a magyar védelem volt a ludas, egy gyors tiki-takát követően a védők mögé adott passzba beleért a magyar játékos, les nem volt, a lecsorgó labda pedig pont az üresen álló, az egyébként első gólt fejelő Pipita elé pattant, onnan pedig már megoldotta. Itt tudjátok egyébként visszanézni a meccset:

A félidőt követően tovább támadtunk, az első 15 percben teljesen beszorítottuk az ellenfelet a kapuhoz, az 54. percben egy óriási bedobást követően Bazsi tökéletesen csúsztatott fejjel a kapuba, 2-1-re módosítva az állást. Sajnos a hátralevő bő fél órát szinte hibátlanul kivédekezte az ellenfél, még a meccs elején volt Pedronak egy 1-az-1-ben ziccere a kapussal, de sajnos mellédurrantotta.

A vége tehát 2-1 és 1-2, ezzel 3 pontot sikerült elcsípnünk az ellenféltől. A 4-es, avagy D-csoportban jelenleg az utolsó helyen áll a magyar válogatott, így kötelező a győzelem Hollandia ellen, ha a magyarok életben akarják tartani a továbbjutási esélyeiket (a csoport első három helyezettje megy tovább). 

FVPA vb D-csoport

Az utolsó körben Tunézia Belgiummal, míg Magyarország tehát Hollandiával játszik, ha őket megverjük és Tunézia oda-vissza kikap, akkor csoportmásodikként megyünk tovább.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!