A CZ75-Auto uralma

A CZ75-Auto uralma

Minden CS:GO korszaknak van egy egyeduralkodó, "legerősebb" fegyvere. Volt idő, amikor a CZ volt az.

Volt egy olyan korszaka a CS:GO-nak, amikor a CZ75-Auto-t tekintették az egyik legerősebb fegyvernek a játékban. Nyilván itt most nem arról van szó, hogy mekkorát sebez, hanem több tényezőt tekintve (pontosság, sebzés, ár-érték arány, népszerűség) iszonyat erős választás volt. Még a nerf után is, a CZ eleget sebzett ahhoz, hogy leterítsen egy fejessel egy páncéllal felszerelt ellenfelet. Nincs akkora hatása, ha bárhova máshova lősz vele, de a fejes az fejes. Mivel automata fegyver, pisztolyhoz képest brutálgyorsan lehet vele tárat üríteni, olyan, mint egy mini-AK.

Fegyverek esetében három tényezőt kell figyelembe venni, ezek pedig a pontosság, a sebzés és a tüzelési sebesség. Ebből általában kettőben jó minden fegyver, de a CZ amellett, hogy sebez és gyorsan is lehet vele lőni, még - amikor nem full auto-n van - egészen pontos is, ráadásul árban egy SMG töredéke a maga 500 dollárjával, ráadásul 300$ járt egy fragért vele, szóval ha két ellenfelet leszedsz, már vissza is termelte az árát, így az eco körökben remek választás. Íme egy teljes válogatás, hogy mennyire is erős a CZ a profik kezében:

Az egyetlen nagy baja ennek a fegyvernek, hogy nagyobb távolságokban nagyjából használhatatlan, viszont szűk helyeken, kvázi közelharcban nem volt ellenfele a maga kategóriájában. 2014 év végén aztán a Valve lenerfelte és bár utána valamelyest javítottak rajta, ma már azért jóval nehezebb vele fragelni, már nincs meg az a zseb-AK feeling. Még mindig komoly sebzést lehet kiosztani vele, de kevés töltény van a tárban és lassan tölt újra, ráadásul alacsony a kill reward is. 

Mi van most?

Desert Eagle meta. Láthattuk pl. Katowicében, hogy mire képes NiKo a dezivel, de a statisztikák alapján is jól látható, hogy mennyire előkelő választás a Sivatagi Sas.

VIDEÓ: Desert Eagle meta indult a Tec-9/Five-Seven körök helyett

Az IEM Katowice versenyét a Desert Eagle nagy visszatéréseként is emlegethetjük, lassan egyedül felváltja a többi pisztolyt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!