WoT - Ilyen DPI értékekkel játszanak a profik

WoT - Ilyen DPI értékekkel játszanak a profik

Vajon milyen DPI értékekkel játszanak a profi World of Tanks játékosok?

A válasz röviden az, hogy meglehetősen változatos beállításokat használnak.

Mi az a DPI?

A DPI (Dot Per Inch) vagy más néven CPI (Count Per Inch) vagy PPI (Poll Per Inch) azt mutatja meg, hogy mennyire érzékeny az egér, azaz hogy az egered 2,54 centiméter elmozdulása alatt a képernyőn hány képpontot mozdul el a kurzor.

A legalacsonyabb és a legmagasabb

Az aktív WGL játékosok közül az Oops csapatkapitánya, KamilEater használja a legalacsonyabb DPI beállítást, míg a legmagasabbat Break_Neck, a DiNG szupersztárja. Előbbi 400, míg utóbbi 1800 DPI-vel játszik. Külön érdekesség, hogy bár Break_Neck kikapcsolta a szerveroldali célkeresztet, de használja a dinamikus kamerát és a 16x/25x zoomolást, míg KamilEaternél pont fordítva van.

Mennyi az átlag?

A profik körében leggyakrabban használt érték 800-1200 között mozog, de mindegyikükre igaz, hogy a játékbeállításoknál a célkereszt érzékenysége nagyon alacsonyra van állítva DPI beállítástól függetlenül.

Milyen egereket használnak a profik?

Talán nem túl meglepő, hogy a legnépszerűbb egér a WGL játékosok körében a Razer Deathadder 2013, de nagyon sokan használnak még Steelseries Rival 300, illetve Roccat Kone egeret is.

Egyéb játékbeállítások

A játékbeállítások közül hármat vizsgáltunk: a szerveroldali célkeresztet, a dinamikus kamerát és a 16x/25x zoomolást.

Szerveroldali célkereszt: A legérdekesebb a háromból. Megközelítően a játékosok fele bekapcsolva, míg a másik fele kikapcsolva használja, viszont sok csapat egységesen állítja a szerveroldali célkeresztet. Például az Oops minden játékosa bekapcsolva használja, de a DiNG játékosai egységesen kikapcsolja.

Dinamikus kamera: A legtöbben nem használják a dinamikus kamerát, de pár kivétel azért akad, mint pl. Break_Neck, _kajzoo, Majstora és Positiwe_ROX.

16x/25x zoom-in: A zoom-in a szerveroldali célkereszthez hasonlóan megosztó beállítás, viszont egy-két kivételtől eltekintve megállapítható, hogy akik használják a szerveroldali célkeresztet nem kapcsolják meg a zoomolást és vice versa.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.