Eleged van az agro-ból? A válasz Token Shaman

Eleged van az agro-ból? A válasz Token Shaman

A Shaman megint ott van a top paklik között, pedig egy hónapja még nem látszott, hogy oda való lenne.

A Shaman az utóbbi pár kiegészítőben a legidegesítőbb archetípusok között volt. Viszont, ahogy kijött az Un'Goro egy picit eltűnt, mivel nem nagyon találta meg azt a kombinációt, amivel ott lehetne tier 1-es paklik között. Pedig sokan próbálták az elementálokkal telerakott paklit vagy a jáde variációkat, de nemigazán működött egyik sem. De nagyjából egy hónapja az eddigi Shaman metát fogták és kidobták az ablakon és megérkezett a Token változat, ami tele van olcsó lényekkel, amik a játék elején elborítják a pástot és egy Evolve után már erős fenyegetést is nyújthatnak. Ha gondoljátok akkor próbáljátok ki, ha túl sok aggro jönne szembe a ladder-en, akkor mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt, mert azok ellen tök jól működik. Ezek után lássuk mi is kell bele és menjünk bele egy picit miért ezek a lapok vannak ott.

Alapvetően a pakli agresszívan próbál viselkedni, de van benne egy kis Zoo utánérzés és egy Flametounge Totem-el olyan cseréket lehet csinálni, amivel a legtöbb esetben tempóelőnybe kerülünk. Persze a dekkben ott van a Bloodlust, ami nagyjából annyit jelent, hogy ha az ellenfél nem tudja folyamatosan lekapni a pástunkat, akkor a negyedik vagy ötödik kör után egy lényekkel teli pást folyamatosan a halálos sebzéssel fenyeget. Mondjuk egy-egy control pakli meg tudja oldani a dolgokat, főleg ha korán tud aoe sebzést dobni, mint mondjuk egy Volcanic Potion. De ezt is körbe lehet játszani, egy jó időpontban előtt Evolve-al. 

De ha minden kötél szakad és az ellenfél minden körben a tökéletes választ adja, akkor is van azért esély. A jáde lapok a Shaman esetében alapból betegek. A Jade Claws korai leszedésnek tök jó, a Jade Lightning meg megint jó válasz sok esetben. Egy hatodik körös Dopplegangster+ Evolve kombó megint csak beteg, hiszen hat manáért három darab hat manás lényt kapunk, ami azon kívül, hogy nem könnyű megszabadulni tőle, megint csak belejátszik a Bloodlust-ba. Emiatt persze a Shaman paklik egyre népszerűbbek, a Vicious Syndicate adatai alapján május óta folyamatosan tör előre, szóval mindenképpen érdemes megtanulni játszani vele és persze ellene is.

Összegezve tehát azt lehet mondani, hogy a pakli inkább aggro és a legtöbb gyors pakli ellen jól teljesít, ezzel szemben persze a control variációk ellen már kicsit rosszabb a győzelmi aránya, de ott is van esélye a győzelemre.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!