Révbe ért az SK, feljött a C9 és a Liquid, a HR lassan csúszik lefele

Megérkezett a HLTV szokásos heti ranglistája. Megnéztük, hogy mi történt az elmúlt időszakban a CS:GO elittel.

Minden hét első napján, hétfőn megérkezik a HLTV világranglista frissítése. Ez a tegnapi napon sem maradt el, lássuk, hogyan alakult az élmezőny a legjobb CS:GO csapatok tekintetében.

Június 12-én megtört az Astralis hosszú-hosszú ideig tartó egyeduralma, két helyezést előrelépve, az SK Gaming ült fel a CS:GO világ tetejére. Talán ez nem is olyan meglepő, hiszen FalleN-ék sorra hozzák az első helyezéseket a tornákon. Legutóbb ugye az ECS S3-on, egy végletekig kiélezett mérkőzésen diadalmaskodtak a FaZe felett, előtte pedig a DreamHack Open Summer 2017-et, IEM Sydney 2017 és a cs_summit Spring 2017 tornákon is ők bizonyultak a legjobbnak. Pedig még csak Június van!

Az év meccsét nyerte meg az SK Londonban!

tbr | 17/06/26 16:46 Tegnap este lezajlott az ECS döntő, mely az idei év legizgalmasabb meccse lett! De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük meg, hogy mi történt az SK vs FaZe meccsen! Az este 9 órakor induló nagy döntőt hatalmas várakozás előzte meg.

Február elején csatlakozott a 20 esztendős Joao "felps" Vasconcellos az SK-hoz. Majd mindössze 2 hónap elteltével, a cs_summit Spring 2017 győzelemmel megkezdődött az SK pályájának felívelése. Nem kizárt, hogy a vérfrissítés volt ennyire pozitív hatással a csapatra. Akárhogy is történt, az Astralis és a FaZe mögül, szélárnyékból előzve került fel a kétszeres major győztes csapat újra a CS:GO trónjára.

A rossz hír, hogy a múlt heti frissítéssel és tegnapi update-el is két-két helyezést rontott a magyar elsőszámú AWP-s, DeadFox fémjelezte HellRaisers. A 14. helyezett HR viszont az SK-val ellentétben nem szerepelt túl sok versenyen az elmúlt időszakban, így talán ez a csúszás nem is a csapat teljesítményének romlását jelenti, hanem a távolmaradásukat reprezentálja.

Legutóbbi offline versenyük, az Adrenaline Cyber League 2017 volt. A moszkvai rendezvény csupán egy egynapos, kizárólag a CIS régióból meghívott négy csapatos esemény volt, amely inkább egyfajta gála-rendezvény szellemiségét idézte, a 100 000 dolláros prize pool ellenére.

A távolmaradás oka feltehetőleg az, hogy DeadFox-ék gőz erővel készülnek a PGL Major Krakow zárt kvalifikációjára, ahol a rajongók természetesen a kijutást várják el a csapattól. A csütörtökön induló verseny részleteit megtaláljátok a lenti cikkben.

Csütörtökön kezdődik DeadFoxék-kal a Major kvalifikáció

Nyakunkon a PGL Major Kraków, egyelőre csak nyolc csapattal. A másik nyolcas sorsa a csütörtökön kezdődő Major kvalifikáción fog eldőlni.

Visszatérve a ranglistára, nagy előrelépést mutatott az amerikai éra. A Cloud9 és a Liquid is nagyot lépett, előbbi 9 helyezést javítva feljött a 6. helyre, míg jdm64 csapata a ötöt ugorva a 9. helyen kötöttek ki. A nagy ugrást az ECS S3 harmadik helyezése jelenthette a C9 számára, ahol a csoportmérkőzések során az fnatic-ot és az Astralis-t is térdre kényszerítették, ami által csoportelsőként jutottak tovább rájátszásba. A playoff-ban a FaZe állította meg őket – a BO3 második pályáján csak hosszabbításban tudtak nyerni Niko-ék -, azonban így is szép eredmény az amerikai gárdától, akik nem igazán voltak a torna kiemelt esélyesei. A Liquid előre törését pedig az ECS 5. és az ESL Pro League 3. helyezése garantálta.

A major kvalifikációs torna valószínűleg átírja majd a rangsort, ahol Cloud9, Liquid és a HR mellett olyan csapatok is ringbe szálnak majd, mint az Optic, Immortals, mouz vagy a BIG, akik szintén a HLTV TOP30 listájának közepe tájékán várják a feljebb lépést. Nem beszélve a G2-ről, akiknek szinte bérelt helyük van a major továbbjutók névsorában.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!