Felnőtt az ESL, 2018-tól egyetemre fog járni

Felnőtt az ESL, 2018-tól egyetemre fog járni

E-sport diplomát akarsz szerezni? 2018-tól erre is lesz lehetőséged.

Az elmúlt években az egyetemek felismerték, hogy az e-sport jelenség nem csak egy múló szeszély. Az amerikai Mayo Clinic már 2014 óta kutatja azt, hogy mik azok a fizikai jellemzők, amik profi játékossá tesznek valakit, a Staffordshire Egyetem májusban bejelentette, hogy e-sport menedzsment kurzust indítanak, alap és mesterfokon egyaránt, nemrég pedig a York Egyetem hozta nyilvánosságra, hogy partneri kapcsolatra léptek az ESL-lel és 2018 őszétől több képzést is indítanak.

Mindezeken kívül egy kutatási programot is elindítanak együtt az egyetem saját laborjában, a Digital Creativity Labs-ban. A kutatás az MI, az ember-gép interakciók, adat vizualizáció és a viselkedés pszichológiai területek körül forog majd és ha minden igaz, az ESL mindenben tud majd segíteni. A laboratórium vezetője, Peter Cowling a következőket nyilatkozta az új lehetőségekkel kapcsolatban:

„A játékok marketingértéke már megelőzte a filmipart. Az előrejelzések szerint pedig nemsokára az e-sportok is ezt a tendenciát fogják követni. Az ESL-lel való együttműködésünk lehetőséget teremt arra, hogy úttörőként kezdhessünk el vizsgálni egy olyan témát, ami meghatározza a piacot.”

Az e-sport szcéna olyan szegmense a globális piacnak, amiről ebben a pillanatban senki nem tud pontosat mondani. Még pár évvel ezelőtt Paul Chaloner azt mondta, hogy az elektronikus sportok világa olyan, mint a vadnyugat. Nincsenek igazán kőbe vésett szabályok, a profi játékosok közössége egy rugalmas entitás, ami arra vár, hogy még több embert fogadjon be és inkább szokásjogok uralkodnak, mint kormányzati törvények. Ezek mellett persze megvan az egész kegyetlensége is, ha nem vagy elég jó, akkor nincs itt helyed, ha nem teszel meg mindent a sikerért, akkor meg fogsz bukni és a piac kivet magából. De ha sikerül átugrani minden akadályt és megnyerni minden csatát, akkor rá lehet jönni, hogy ez a világ csodálatos. De eljön majd a pont, amikor a közgazdászok leírják majd minden pontját, amikor modelleket készítenek majd, hogy egy-egy bajnokság mit is jelent a befektetőknek, a játékosoknak és a nézőknek. Az nem lesz feltétlenül rosszabb, mint most, de az egész veszít majd a misztikumából, ami egy picit szomorú. De hát azt sem lehetett megakadályozni, hogy a vasút megépüljön. A fejlődést el kell fogadni, sőt elébe kell menni, úgy, ahogy ezt az ESL csinálja.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.