Írjátok be a naptárba: Július 2-án megint rajtol az SGDQ

Írjátok be a naptárba: Július 2-án megint rajtol az SGDQ

Görbítsünk teret, szegjük meg a fizika törvényeit, de minél gyorsabban!

Eltelt megint egy félév, szóval a GDQ (Games Done Quick) maraton ismét útnak indul. A ma már hagyománnyá vált egyhetes speed-run fesztivál a gamer világ egyik legérdekesebb és legfontosabb eseményévé nőtte ki magát. Azon kívül, hogy hét napon keresztül a világ minden tájáról érkezett játékosok megpróbálnak minél gyorsabban végigszáguldani a pályákon, az esemény egy fontos szerepet tölt be. Mindig van egy alapítvány vagy ügy, amire pénzt gyűjtenek, hogy ezzel segítsék a munkájukat.

Az eddigi években folyamatosan 1 millió dollár fölött voltak a felajánlások és az adományok, ezzel pedig sikerült segíteni nagyon sok betegségkutató központnak. Ebben az évben a kedvezményezett a Doctors Without Borders, akik azért dolgoznak, hogy a világ minden táján segítsenek az olyan térségekben, ahol a kórházi ellátás nem éppen megfelelő.

A maraton július 2-án, azaz most vasárnap indul, a nyitóceremónia után a sort a NieR: Automata nyitja majd meg. Ha hinni lehet a kiírásnak, akkor 2 óra alatt be fogják darálni, ami ismerve a játékot egyszerűen lehetetlennek tűnik számomra - ja, és ha minden igaz, akkor az egészet fél kézzel tolják majd. De pont ez az, ami miatt minden egyes alkalom előtt izgatottan várom, hogy mi fog történni. Olyan ez, mint amikor azon gondolkodik az ember, hogy a bűvész miként hajtja végre a trükköket, csak itt most látni lehet, hogy mi folyik a kulisszák mögött.

A részletes programot a következő linken érhetitek el. A közvetítés pedig a lenti  csatornán lesz elérhető, de vasárnapig lenyomják a tavalyi műsört is, ha addig nem bírnátok ki. Szóval popcornt és üdítőt bekészíteni, indulhat a 2017-es SGDQ!

Watch live video from GamesDoneQuick on www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.