Dota 2 TI7: Minden régióban lezajlottak a selejtezők! 12 csapat csatlakozott a mezőnyhöz!

Dota 2 TI7: Minden régióban lezajlottak a selejtezők! 12 csapat csatlakozott a mezőnyhöz!

Véget értek a kvalifikációk, kiderült hát, melyik 18 csapat bizonyíthat Seattleben!

Az elmúlt hét a The International 7 selejtezőiről szólt. Temérdek mérkőzést játszottak le 4 nap alatt, szinte minden kontinenst érintett a gamer világ egyik legnagyobb eseménye. Idén Európa és a Független Államok Közössége, Észak és Dél-Amerika, Kína és Délkelet-Ázsia régióiban lehetett kiharcolni a továbbjutást. A 6 meghívott mellé 12 csapat csatlakozott:

A legnagyobb meglepetést a Planet Dog gárdája szolgáltatta. A nyílt selejtezőktől kezdve küzdöttek, a Team Secret mögött aztán a második helyen zárva a playoffban folytathatták. A Mousesports ekkor még legyűrte őket, de az alsó ágról visszatértek és bosszút álltak, megváltották a jegyüket Seattle-be. A másik szenzációs teljesítmény a Team Empire nevéhez fűződik. Ugyan a csoportkörben kétszer kikaptak és négyes holtverseny alakult ki, az ágrajzon már nem ismertek kegyelmet. Vereség nélkül, előbb a Team Spirit majd a Vega Squadron ellen győztek, a döntőben a visszavágni vágyó Spiritet fektették két vállra. A Vega ellen 140 perces gamet produkáltak, Valve eseményen ez rekord. Pro meccsek között az abszolút első helyet egyébként a 2015 márciusában lejátszott 3 óra 20 perces Cloud9 ScaryFacez Starladder meccs tartja.


Összefoglaló a 2. leghosszabb Dota 2 tétmeccsről!

Amerikából nem nagy meglepetésre Envy ötöse a Team NP jutott ki, miután a rájátszásban legyőzték a Freedomot és ezzel nyerték a régiót. A 2. helyre a 4 csapatból végül a Digital Chaos csillaga ragyogott fel, miután a playoffba kerülésért is tiebreakert kellett játszaniuk. Egyszer még botlottak ezután a felső ági döntőben a Freedom ellen, de a compLexity legyőzése után kiütötték a szabadságharcosokat 3-0ára. Délebbre szintén óriási csata dúlt az egyetlen helyért. A Kijev Majorre kijutó SG esports most is esélyesnek számított, de kifogott rajtuk a perui különítmény. A brazilok ugyan visszakapaszkodtak a nagy döntőbe, de az Infamous ellen esélyük sem volt. A 2015-ös Frankfurt Major (akkor még Unknown.Xiu néven futottak) óta ez az első Valve rendezvény ahova kvalifikálták magukat.

Kínában (3 hely ért továbbjutást) a TI6 győztesekkel, cnZhang 'Zrd / Faith Bian' Ruida és cnZhang 'Innocence / y' Yiping-el megerősített EHOME nagyot bukott, 4 győzelem mellé 5 vereséggel búcsúztak már a csoportkör alatt. Az IG.Vitality kihasználta az alkalmat és 7-2-es összesítéssel egyenes ágon kijutott a TI-ra. A másik két helyről az LGD egyeduralma döntött, ugyanis a felső ágat az LGD.Foreveryoung, az alsó ágat az LGD nyerte. Délkelet-Ázsia ugyanennyi kvótát kapott, a TNC Pro Gaming hamar eldöntötte, hogy nem a véletlenre bízzák a dolgot, mindössze 1 vereséget könyvelhettek el a 8 győzelem mellé. Őket követte a Fnatic, majd a tavalyi wildcard-os, most pedig nyílt selejtezőből induló Execration nagy küzdelmek árán bezsebelte a 3. továbbjutást érő pozíciót. Sokak meglepetésére a Team Faceless már a round robin körök után búcsúzott, Black és iceiceice nem győzött twitteren bocsánatot kérni a rajongóiktól.

2 nagy hiányzója már most lesz az idei világbajnokságnak. Az első TI egyik bajnoka Daniel 'Dendi' Ishutin és a Na'Vi a rendezvény történetében először nem lesz jelen. Hiába az új felállás, csalódást keltő 5. helyen zártak a selejtezőben 5-4-es aránnyal. A dán Rasmus 'MiSeRy' Filipsennek szinték ez az első alkalom, hogy nem lehet ott, mint játékos a legrangosabb Dota 2 versenyen. Minden évben más csapat színeit képviselte az eddigi tornákon: 2011-MYM, 2012-CLG, 2013-LGD.Int, 2014-Mouz, 2015-Cloud9, 2016-Digital Chaos. A visa problémák pedig minden évben fejtörőt okoznak Gabenéknek, kérdés tehát, hogy kiért izgulhatunk még!

Ennek ellenére nézzük meg rövid összefoglalókban, milyen is volt ez a hét! Néhány remek jelenet a meccsekből! Továbbiakért látogass el az oldalra!


A Fnatic wombo combo killje!


KheZu 2v4 defje! Vagy a dán féle throw?


Így kell supportal Rampagelni!

A The Internationalt augusztus 7. és 12. között rendezik!

Cosplayerek figyelem!

Hosszú ideje az ilyen események nem lehetnek teljesek a cosplayer-ek nélkül! A legjobb jelmezek a Valvenek is elnyerik tetszésüket és jutalmazni is fogják őket. A 15 legjobb alkotást augusztus 10-e után visszahívják és a színpadon is bemutathatják magukat. Aki már idáig eljut 500 dollárral gazdagodik. Az első plusz 3.500, a második 2.500, a harmadik 1.500 plusz nyereménnyel térhet haza. Ha nem sikerül a top 15-be bekerülni, nem maradsz üres kézzel, egy kitűzőt kapsz ajándékba.

Érdekel esetleg? Az alábbi weboldalon minden szükséges információt megtalálsz!

Nektek melyik volt a legjobb összecsapás? Kit vártok elsőnek az idei The International-on?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!