Dota 2 TI8: Teljesen új rendszer lesz a 2018-as szezonban!

Major/Minor rendszer, Kvalifikációs Pontok, mi történik a 2018-as szezonban?

Hetekre vagyunk a The International 7. felvonásától, ahol kiderül mely csapat emelheti magasba az Aegis of Championst. A Valve közben bejelentette a következő szezonra vonatkozó változásokat! Az eddig megszokott hagyományos Majorok helyét átveszi a Major/Minor rendszer. Átadják tehát a stafétát a szervezeteknek és a versenyszervezőknek. Természetesen ők választják majd ki, mely eseményt támogatják. Különböző feltételeknek azonban a Major/Minor versenyeknek meg kell felelnie:

  • A Major versenyeknek legalább 500.000 dollár összdíjazásúnak kell lennie, amit a Valve újabb $500k-val megtold
  • A Minor versenyeknek legalább $150k összdíjazással kell rendelkeznie, amelyet a Valve szintén megtold újabb $150k-val
  • Minden Major/Minor rendezvénynek a 6 fő régióból selejtezőket kell indítania, ezek a régiók pedig jelenleg: Észak és Dél-Amerika, Kína és Délkelet-Ázsia, Európa és a Független Államok Közössége
  • Minden Majoron és Minoron kell lennie egy LAN-nak

Az időpontokról, az ütközések elkerülése miatt a Valve dönt majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány ilyen rangos esemény lehet egy évben. Ez a felépítés egy hosszan tartó selejtező a jövő évi The International-ra.

A legnagyobb újdonság a Kvalifikációs Pontok megjelenése. Hogyan is néz ki a pontrendszer?

Az összdíjazás alapján kapják majd a csapatok, dollár/pont lebontásban. Értelemszerűen a Major többet ad majd, mint a Minor. Konkrét értékek még egyelőre nincsenek. Az is fontos, hogy minél közelebb van egy verseny a TI8-hoz, annál több ponttal kecsegtet. A helyezések mellett, az egyéni teljesítményeket is jutalmazzák.

Az átigazolási időszak továbbra is létezik. Ezen időszak alatt érkezők/távozók megtarthatják a megszerzett pontjaikat. Az igazi csavar itt jön, csapatonként az effektív Kvalifikációs Pontokba csak a legjobb 3 játékos pontjai számítanak bele. Miként alakul majd a piac? Láthatunk majd olyan teameket is akár, akik összerakják a legtöbb pontokkal rendelkezőket és úgy próbálják magukat kijuttatni a versenyre? Sok minden lehetséges, de az biztos, hogy felpezsdíti a Dota 2 életét. A szurkolóknak lehetőségük lesz nyomon követni kedvenceiket, egy weboldalon elérhetővé válik majd az egyéni és a csapat ranglista is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!