Egy amerikai egyetemen már Overwatch ösztöndíj is elérhető

Egy amerikai egyetemen már Overwatch ösztöndíj is elérhető

Az Overwatch csapatok egymás után kerülnek lapátra, a piac viszont továbbra is bizakodó.

Az utóbbi időben folyamatosan érkeznek azok a hírek, hogy az e-sport szervezetek szélnek eresztik az Overwatch csapataikat. Legutóbb a Fnatic jelentette be, hogy köszi szépen, de neki elég volt az egész huza-vonából.

Hivatalos: dobta az Overwatch-csapatát a Fnatic

Egyetlen streamert tartott csak meg a szervezet, felülvizsgálják a kompetitív Overwatch jövőjét.

A Blizzard viszont továbbra is optimista és megy előre a saját maga által kijelölt úton. Még mindig teljes mellszélességgel állnak ki az induló Overwatch League mellett és nem engednek a belépők árából. Összefoglalva tehát, a közösség nem bízik teljesen az átütő erőben, a készítők viszont igen és úgy néz ki, hogy a piac a Blizzardnak hisz. Erre egy tökéletes példa, hogy a Kaliforniai Irvine Egyetem (UCI) a következő szemeszterben ösztöndíjakat kínál a legjobb fiatal Overwatch játékosoknak.

Az irvine-i egyetemen egyébként nem ez az első e-sport program. Egy évvel ezelőtt az iskola már kiírta ezt az ösztöndíjat, akkor a League of Legends játékosok számára. A nyertes diákok félévente 2500 dollárt kapnak, hogy az egyetem színeiben induljanak a nagyobb versenyeken és persze vállalják azt is, hogy heti 15-20 órát töltenek gyakorlással, stratégiai megbeszélésekkel és tervezéssel. Az egyetem pedig a rendelkezésükre bocsájtja a sportlétesítményeit. Bejárást kapnak a fizikolaborba, ahol nagyon fejlett gépek segítségével edzhetnek, kérhetnek edzői segítséget és az egyetem sportpszichológusával is konzultálhatnak. A dékán a mostani döntésről a következőket nyilatkozta:

"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy másik irányból közelíthetjük meg iskolánk alapelveit: Tudás, Közösség, Szórakozás. Úgy gondolom a versenyző csapataink új lehetőségeket rejtenek."

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!