A számok szerint nem a friss világbajnok a legjobb WoT csapat

Rengeteg bírálat éri az embereket a statisztikájuk alapján. Vélt, vagy valós sztereoptípiák?

Úgy gondolom, a WN7, WN8 és win rate mutatókat nem kell különösebben bemutatnom. A WN8 a WN7 lecserélésére, pontosabb kép adására született meg, így ezzel nem foglalkoznék, nagyon kevesen nézik már és a klánokban is 99%-ban a WN8 a meghatározó. Ezt a számot leginkább a kiosztott sebzés, a killek száma és a felderítés (nem a felderítési sebzés) adja. 

Bár már nagyon régi téma, hogy mi mennyit számít, mégis fel-felbukkan egy ilyen vita, legtöbbször egy megosztott, kiemelkedően jó csata után. Főként az overall és a recent közötti különbség, illetve az érdekel - nem érdekel felek dominálnak. A klánok alaposan megválogatják, ki az, aki csatlakozhat, és ez logikus: nyilván mindenki szívesebben bízná rá magát egy tapasztaltabb, ügyesebb játékosra. Általában nem pusztán a WN8 a döntő, nagy figyelmet kap a Tier 10-es tankokkal elért átlagsebzés és gyakran használt tankoknál a win rate is. Röviden fogalmazva, alaposan vizsgálnak mindenkit, nem az első adat után törnek pálcát, vagy vesznek fel. Gyenge csapat ide vagy oda, hogyha valaki az egész meccsen hasznosan játszik, az igenis meglátszik a számokon, nem 8 vagy 10 százalékkal, de érezhetően jobb lesz a win rate-je. Vannak esetek, amikor tényleg nem sok esély van bármit is elérni, vagy a pálya nem teszi lehetővé az adott tanktípussal való kiemelkedő játékot. Ilyen esetekben is ki kell hoznunk magunkból és tankunkból a maximumot, még jó vége is lehet!

A Grand Finals kapcsán a kommentátorok között is felröppent a téma, hogy a legjobb három csapat hogy áll számok terén. Persze hihetetlen magas számok, azon a szinten már nem perdöntő, kinek van több. Náluk az alap egyéni skillek mellett az összhang, kommunikáció és információszerzés sokkal nagyobb szerepet kapnak. Meglepő, de a Tornado Energy, akik idén komolyabb megszorítás nélkül lettek világbajnokok, nem a legjobb, de még csak második helyen sem állnak a számok tükrében. Csináltam egy táblázatot a jelenlegi statisztikájuk alapján, lássuk is!

A második helyre az kiváló formában lévő NSS fért fel, habár itt többen vannak második accounttal, ezért lényegesen könnyebb dolguk volt 4, esetleg 5 ezer fölé jutniuk.

És az elsők, akik bár az idei világbajnokságon leszerepeltek, és a szponzorukat is elvesztették, egyénileg továbbra is a legjobbak és a legkisebb különbségek is náluk vannak. Az ex-Na'Vi!

Konklúzió: nem csak a számok számítanak egy játékos valódi megítélésében.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.