Exileh: bronz az ösvényen, challenger teamfight-ban

Exileh: bronz az ösvényen, challenger teamfight-ban

A nehéz kezdés után tegnap már kicsit jobban ment az európai csapatoknak, azon belül is főleg az UOL-nek, akik 2-0-ban zárták a napot.

Első nap úgy tűnt, nem igazán fogunk labdába rúgni, a tengerentúli gárdák nagyrészt jobbnak bizonyultak és a 6 meccsből 4-et megnyertek velünk szemben, ráadásul az UOL mindkétszer kikapott. Szerencsére Bo1 a formátum, ami azt jelenti, hogy akár meccsről meccsre is lehet adaptálódni, másodjára pedig úgy tűnt, hogy egyesek ebben kiemelkedőek. 

UOL Khagneur haja bánta a TSM elleni meccset

Aioween | 17/07/06 12:20Nagy hype-al indultak neki a csapatok az első napnak és sokan arra számítottak, hogy az amerikaiak le fognak bőgni csúfosan, nos a végeredmény egy kicsit másként alakult. Elnézve az érkező NA csapatok jelenlegi formáját a saját régiójukban, illetve a meccsek alakulását a többi ottani csapattal szemben, joggal gondolhatták azt sokan, köztük én is, hogy az EU csapatok könnyedén átgázolnak majd az amúgy is jetlag-gel küszködő amcsi csapatokon.

Második napon mindenki új lehetőséget kapott, hogy bizonyítson a rajongóinak és ez a legjobban ez az UOL-nak sikerült, akik ezúttal két győzelemmel gazdagodtak, ráadásul a két erősebb csapat ellen, vagyis a C9 és a TSM. Csapjunk is bele a közepébe.

Először az UOL és a C9 foglalták el a színpadot, és az első nap után joggal gondolhatták azt sokan, hogy ez egy sima C9 győzelem lesz, mivel az UOL, azon belül is főleg Exileh, nagyon formán kívül volt. Itt volt a lehetőség, hogy javítson a helyzeten az unikornisok csapata. A C9 ellen egy igazán scale-elő kompozíciót hoztak. Twitch és Kassadin elég erősek a late game-ben, csak el kellett jutni addig. Sneaky újfent kipróbálta Kennent, Jensen pedig hírhedt LeBlanc-ját villantotta meg, így volt bőven mitől tartani. Szerencsére a C9 egy rizikós invade-be ment bele, amiből Samux hozott egy gyilkosságot. ContractZ ezúttal is aktív volt és a mid lane-ről szinte el se mozdult kis túlzással. Elérkezett a 20. perc, az UOL pedig egyből ráment a Baronra, amit el is hoztak. Ray Rivenje nem sok mindent tudott hozzátenni a meccshez, és Kennennek sem volt a legjobb védelme. A Baronnal betörték a C9 bázisát, majd utána a Nexust is, megszerezve az első győzelmet.

Felemás napot zárt a G2, így a P1 ellen mindenképp szépíteni szerettek volna. Xspecial és csapata azonban nem adta könnyen bőrét, sőt leginkább egyáltalán nem adtak semmit. Akkora pofont kapott az SKT-től is egy meccset elhozó G2, mint talán még soha. Pedig a meccs elején Trick nagyon szépen játszott Elise-szel, megtalálta MikeYoung-ot és olyan hátrányba taszította, amiből nem sokan gondolták, hogy visszatérhet a Phoenix1. Mithy Blitzcrank-je messze nem volt olyan domináns, mint az első napon. MikeYoung ismét nagyot ment a korai hiba ellenére, a G2 pedig csak elveszetten rohangált ide-oda. 32 perc kellett a P1 győzelemhez, miközben a G2 egy tornyot vitt el, nulla sárkányt és mindössze 5 gyilkosságot a 20-al szemben.

Talán a másik legjobban várt összecsapás következhetett, vagyis a Fnatic és a TSM. Sokan tőlük várják a döntőt is. Rekkles megkapta Kennent, de ezúttal nem hozott sikert. sOAZ még bemutatott egy gyönyörű outplay-t topon, Hauntzer foghatta a fejét és a korai játék is jól ment a Fnatic-nak, jobbra-balra szedték össze a gyilkosságokat. Nagyjából 18 perc kellett, hogy a TSM felébredjen. Doublelift szinte minden Ashe ultival talált, innentől már csak Hauntzernek kellett berongyolnia Kleddel. Rekkles-t amennyit tudták elkerülték és ezzel nagyjából hatástalanították is, illetve a nyomásnak köszönhetően nem volt ideje annyira splitpusholni, mint általában. A végjátszmában már 11 ezer arannyal volt lemaradva a Fnatic és esélyük sem volt visszahozni. Harmadik győzelmét szerezte meg ezzel a TSM, úgy tűnt senki nem fogja megállítani őket.

Másodjára mutatta meg magát a G2 és a C9 is, mindketten egy-egy veszteséggel gazdagodtak. Ezúttal is Ray játszott a topon, akit nagyon szépen elkaptak egy megjósolt hordóval Trick-nek hála. PerkZ meglepett minket a Zeddel, sajnos a teljesítmény már nem volt meglepően jó. Nem úgy, mint ContractZ Kha'Zixa, aki a 24. percben már 5 0-ban volt. Aztán jöhetett egy kis clownfiesta a Baron körül, amiből a G2 jött ki jobban, bár nem sokkal. Teljes sötétségben vitte el a Baront ContractZ és csapata, a G0-2-nek semmilyen rálátása nem volt, ezzel pedig már a bázist is betolták.

A nap korábbi felében a P1 meggyőző módon lenyomta már a G2-t, így akár a Fnatic ellen is esélyük lett volna. Rekkles ezúttal nem hozta a Kennent, de azért a metát most sem követte, mivel egy Corkit mutatott be nekünk, nem kis meglepetésünkre. Topon Galio volt, míg miden Syndra, ami elég sok mágikus sebzés egy csapatba, szerencsére jól használták ki őket. Az első gyilkosságot Broxah Lee Sin-nel hozta el. Nem sokáig tartott az öröm, ugyanis a P1 egy emberként járkált a pályán, sOAZ látta ennek a kárát, no meg a sárkányok is. Gyilkosságokban vezetett a P1, de maga a meccs még a 26. percben is elég szoros volt. A rálátáshiány ezen a meccsen is egy Baront ért, erre nem figyelt a P1 és talán ez okozta a mérkőzés végét is. Nem volt olyan pillanat a játékban, ahol egyértelműen ki lehetett volna jelenteni, hogy melyik csapat esélyesebb, de végül egy jól sikerült csapatharc után a Fnatic volt az, aki betolta a bázist.

Jöhetett a nap fénypontja és egyben az egyik legnagyobb hype-al rendelkező meccs. Erre a mérkőzésre egyszerűen nincsenek szavak. A TSM végig dominált az early és mid game-ben, Exileh ezúttal sem ért sokat az ösvényen, de a csapatharcokban, na ott már igen. Vizicsacsi is több mint kitett magáért Gnarral, folyamatosan előnyös helyzeteket kialakítva 3-4 emberes ultiival. Samux és Csacsi vitte a hátán eleinte a meccset, de szerencsére később Exileh is becsatlakozott, Xerxe pedig támogató szerepet vállalt Ivernnel. Ez a meccs is egy Baron körüli harcon dőlt el nagyrészt, amit fantasztikusan játszott meg az UOL. Ezzel a lendülettel nem is vártak tovább, a középső ösvényen megindulva betolták a bázist. Ott hibázott a legnagyobbat a TSM, hogy nem vették észre a saját előnyüket. Túl sok apró harcba mentek bele, amikből az UOL is gazdagodott és bár előny náluk volt, a szükséges tárgyak az UOL-nál is beértek. Emellett egy Vladimir mid mindig kinövi magát 25-30 perc után és ez történt ezúttal is, a Xayah Rakan páros pedig már tudjuk mire képes. Aki esetleg lemaradt volna erről a meccsről, mindenképpen pótolja be, TSM-től, vagy UOL-tól függetlenül, mert megéri.

Íme a teljes meccs is.

A mai napon még 6 meccs vár ránk, amivel véget is ér a csoportkör. Ezek után derül ki, hogy melyik két csapat fogja képviselni a régiókat, és kik fognak megküzdeni a döntőben. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!