Trump és Kripp már ki is elemezte az új lapokat

Trump és Kripp már ki is elemezte az új lapokat

A lapok kinn vannak, lássuk mit gondolnak róluk a profik.

Egyetlen nap telt el a Knights of the Frozen Throne kiegészítő bejelentése óta és, ahogy az lenni szokott a nagyobb streamerek már is nekikezdtek darabokra szedni az egészet. Beindultak a fogaskerekek is azzal kapcsolatban, hogy melyik lap láthat játékot és mit hozhatnak a mechanikák. A két leggyorsabb, Trump és Kripparian volt, ami abból a szempontból mindenképpen jó, hogy ők ketten készítenek leginkább olyan tartalmakat, amiben oktató jellegű anyagok vannak. 

Jön az új Hearthstone kiegészítő: Knights of the Frozen Throne

Fagyos és egyben haláli lesz a hangulat a Hearthstone legújabb kiegészítőjébe. A lényeg, hogy mindenki meghal.

Trump

Kedvenc 'szívtiprónk' először az új típúsú lappal, Deathstalker Rexxar-al kezdte a sort. Ahogy az várható volt, egyből komponensekre bontotta és megnézte a benne rejlő értéket. A Battlecry gyakorlatilag egy Consecration (4 mana) az 5 armor, pedig egy Iron Hide (1 mana). Tehát gyakorlatilag egyetlen manát kell fizetni azért, hogy a Hunter egy új hős képességet kapjon. A képesség pedig nagyon jó, viszont egy gond van vele, hogy control. Trump szerint a lap ereje attól függ, hogy a kaszt kap-e hasonló kiegészítő kártyákat, ha nem akkor nem sok esély van arra, hogy utat találjon a konstruált paklikba. A Lifesteal szerinte érdekes mechanika lesz, sőt szerinte annyira erős, hogy a Chillblade Champion akár játszhatóvá is válik, miközben stat/mana aránya egyszerűen borzalmas. Végül persze Keleseth jött fel, az új neutral legendás lap. Szerinte használhatatlan lesz mégpedig két dolog miatt:

  • A lap sikít azért, hogy a második körbe kijátsszák. Minél később kerül a pástra, annál gyengébb lesz, főleg azért mert a kezünket nem, csak a paklit buffolja.
  • Ha nincs a pakliban 2 drop, az bődületesen nagy tempóhátrány lehet. Az ár/érték arány nincs egyensúlyban. 

Talán a Hunter Quest esetében érné meg játszani, hiszen az a pakli főleg 1 manás lényeket akar beszuszakolni a deckbe, de akkor felmerül a kérdés: ki játszik Quest Huntert?

Kripparian

A jó öreg Kripp már megélte az összes eddigi kiegészítőt, ezért már nem tesz elhamarkodott kijelentéseket. Sőt inkább hideg logikával nézte meg az új lapokat. Persze az első lap nála is az új Rexxar, de benne még annyi remény sincs vele kapcsolatban, mint Trumpban. Neki a Hunter mindig is a Face vagy a Mid-Range archetípust képviselte és ezekhez a Steady Shot, mindig egy tökéletes kiegészítő volt. Vagy konstans sebként, vagy az utolsó csapásként. A Control Hunter már sokszor feljött, de mindig elbukott, szerinte most is ez lesz a helyzet. A másik nagy vesszőparipája a Lifesteal volt. Azt tudnotok kell Kripp-ről, hogy mielőtt belekezdett volna a HS-be, profi Magic The Gathering játékos volt, ezért sokszor von párhuzamot vele. Az életlopás pedig egy tipikus Magic mechanika. A különbség csak az, hogy ott nincsen életerő maximum, ha valaki felmegy 100 hp-ra, akkor azt onnan kell leütni. Ezért egy Spirit Lash+Bloodmage Thalnos hiába gyógyítana 28-at, persze a legjobb esetben, ha a HP Cap megfogja. Keleseth nála is gyengét ment, sőt kijelentette, hogy a lap hátborzongatóan rossz. Az olyan paklikban, amiben nagy lények vannak nem igazán talál helyet, hiszen ott nem számít sokat a +1/+1. Az alacsony manás kártyáknál megérné, teszem azt  a Pirate Warrior-ba, de az ilyen paklik nem élnek meg, ha nem lehet bennük 2 drop.

Amiben viszont nagyon egyetértettek, hogy a Shallow Gravedigger iszonyatosan gyenge. A statjai borzalmasak és a Deathrattle is túl random. Egyikőjük szerint sem találkozunk majd vele sehol. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!