Sanghaj Hearthstone Spring Championship beszámoló

Sanghaj Hearthstone Spring Championship beszámoló

Az összecsapásokon kívül, mutatjuk a paklikat is.

A hétvégén Sanghajban tartották a 250 ezer dollár összdíjazású Hearthstone Spring Championshipet.  A Spring Playoffból régiónként 4 játékos, azaz összesen 16 mesekártyás kvalifikálta magát a fő eseményre, olyanok mint például Kolento, Rdu vagy Neirea. A torna formátuma pedig végig Standard Conquest, egy bannal volt.

Az esemény csoportkörökkel indított, ahol körmérkőzésekben küzdöttek meg egymással a játékosok. Érdekes módon a hazai szurkolóknak csalódniuk kellett, mivel egyik kínai indulónak sem jött össze az egyenes kieséses szakaszba történő továbbjutás. A csoportmeccsek az alábbiak szerint alakultak:
liquipedia hs spring championship groups
Az torna rájátszásában tehát Európa és Észak-Amerika képviseltette magát többségben, az ágrajz igencsak izgalmas mérkőzéseket tartogatott számunkra. A Dán Hoej és az Ukrán Kolento magabiztos győzelmekkel meneteltek egészen a döntőig. Ha lemaradtatok volna, akárcsak a korábbiakban, a mérkőzés történéseit összefoglaltuk nektek, a paklik pedig a linkek mögött találhatóak.

Murloc Paladin vs. Evolve Shaman

Az első mérkőzés igencsak hosszúra sikerült. Hoej kiválóan kontrollálta a pástot, amíg Kolentónak akadtak problémái a megfelelő húzással. A vége felé már annyira megszaladtak a felerősített murlocok, hogy Kolento megfelelő aoe hiányában kikapott.

Pirate Warrior vs. Jade Druid

Kolentót elkerülte a szerencse, kezdőkeze túl lassú volt, amíg Hoej a wariorral tökéletesen forgatta a kezében a lapokat és a negyedik körre már 8 életpontra ütötte le a druidot. A meccs végét egy Spellbreaker jelentette, ami elnémította a Primordial Draket ezzel szabad utat hagyva Kolento arcának támadására. Az állás tehát 2-0 Hoej javára.

Evolve Shaman vs. Eveolve Shaman 

Mindkét játékos Shamannal indult csatába, Kolento azonban ismét rosszul húzott és az ötödik körös Doppelgangster mellé nem jött az Evolve. Hoej intelligens játékkal végig arcra ment és a hetedik körre már sikerült egy életpontra lesebeznie ukrán ellenfelét, a következő körben pedig már repült is a Jade Lightning Kolentóra.

A teljes összecsapást itt tudjátok megtekinteni.

Élő videó megtekintése innen: PlayHearthstone – www.twitch.tv

A győztes tehát Frederik "Hoej" Nielsen lett, bezsebelve ezzel a dicsőséget, 20 HCT pontot és természetesen a 60 ezer dolláros fődíjat is. A második helyezett Aleksandr "Kolento" Malshnak sincs szomorkodni valója, jutalma 15 HCT pont és 40 ezer dollár. A harmadik helyért nem játszották le a mérkőzést, ezért az eredményért 10 HCT pont és fejenként 20 ezer dollár jár Antnak és Neirea-nak.

Akárcsak a korábbiakban, a Blizzard újfent meghirdetett egy szavazást a torna kimenetelével kapcsolatban. Az ajándék kártyapaklik érzekéséről még pontos információ nincs, viszont a héten nagy valószínűséggel már megkapjátok őket.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!