Hogyan szerezzünk arany trófeát a Válassz! kihíváson?

Hogyan szerezzünk arany trófeát a Válassz! kihíváson?

Mutatunk néhány hasznos trükköt, hogy hogyan teljesíthetitek arany trófeával a Válassz! kihívást.

A Válassz! kihívást (angolul Pick 'Em Challenge) még 2014 nyarán, az akkori kölni Major idején vezették be és azóta ugyan sok ráncfelvarráson átesett, továbbra is az egyik legszórakoztatóbb dolog a Major előtt. A mostani PGL Krakkó Majorre ismét megérkezett a lehetőség, hogy tippelgessünk, ehhez pedig egy rövid útmutatóval készültünk, hogy jobban átlássátok a működését és segítséget kapjatok az arany trófea megszerzéséhez!

Nagyon menők lettek a PGL Major matricák!

Lehet izzítani a pénztárcákat!

Csoportkör

Az első és egyben legfontosabb dolog a ráfordítás, vagyis az az összeg, ami szükséges az egész kihívás megkezdéséhez. Mivel a csoportkör alatt 9 csapatra kell tippelnetek (egy 3-0-ás és hét sima továbbjutó, illetve egy 0-3-as kieső csapat) és egy darab matricakapszula 0.90 Euróba kerül, összesen 8.1 Eurót kell kicsengetnetek ahhoz, hogy elkezdjétek a mókát. Azonban ha jól csináljátok és minimalizáljátok a veszteséget (tehát bejönnek a tippek) akkor lehet nem is kell ennél többet befektetni. Ezt azért is fontos megjegyezni, mert minden elvesztett tipp után új matricát kell venni a rájátszás tippjeihez, ami további kiadást jelent.

Végleges a PGL Major névsora, nagy harcok lesznek már az első napon!

Tegnap lezajlott a kvalifikáció utolsó napja, így pedig fényderült a Major utolsó résztvevőire is, ezáltal pedig elkészítették a csoportkör első körének a párosításait.

A matricákat érdemes okosan megválogatni, hiszen ezúttal az aranyért megyünk! A legkönnyebben a 7 továbbjutó csapatot tudjuk megtippelni, ehhez érdemes átfutni azt, hogyan teljesítettek a Major csapatok az utóbbi időben Bo1-ekben, mely a csoportkör alatt használt forma lesz itt is. A statisztikák mellett érdemes elővenni azt is, hogy ki kivel játszik az első fordulóban, hiszen ez alapján el tudjuk dönteni, hogy ki nem lesz 3-0-ás vagy 0-3-as statisztikával, tehát a másik két kitöltendő helyre próbáljuk minél jobban szűkíteni a lehetőségek számát.


(Forrás: Valve)

Rájátszás

Tegyük fel, hogy nagyon jók vagyunk és sikerült megtippelni mindenkit a csoportkör alatt. Ez azt jelenti, hogy jelen állás szerint 27 pontunk van (3 minden helyes válaszért), ami a bronz trófeára elég, de hadd emlékeztesselek benneteket, mi az aranyért jöttünk! A negyeddöntő alatt minden helyes válasz 12 pontot ér, tehát telitalálat esetén lesz még 48 pont a zsebünkben az eddigi 27 mellé, ez összesen 75, tehát pont elértük az aranyat. Persze nagyon kicsi az esélye annak, hogy itt meg hátradőlhetünk, ezért nézzük át, mire van szükségünk a rájátszásban.

Van 8 matricánk, remélhetőleg 8 olyan, ami a csoportkörből megmaradt. Fel kell készülni ismét a statisztikákból, hogy a legjobb döntéséket hozzuk meg. Ehhez két dolgot kell figyelembe venni a leendő párosításoknál: egymás elleni Bo3 LAN meccsek az elmúlt három hónapban; illetve rájátszásbeli (Bo3) LAN meccsek bárki ellen maximum az elmúlt 3 hónapban, de inkább minél frissebb és több. Ez azért fontos, mert megállapítható a formájuk és az, hogy hogyan muzsikálnak közönség előtt. Ezzel el lehet kerülni a nagyobb meglepetéseket a biztos tippeknél, de bizonyára lesznek olyan csapatok is, akik meglepetésként bejutnak. Ebben az esetben inkább tegyetek a biztosra, hiszen a Bo3 rájátszások jobban kedveznek a nagykutyáknak (pl. SK, Astralis), mint a kicsiknek (pl. Vega Squadron).

Öt nappal a Major előtt megváltoztatták a vétó folyamatát

A vétó egy fontos része a meccsnek, hiszen itt dől(nek) el a pálya(k). Most ennek a folyamatát változtatták meg mindössze öt nappal a Major előtt.

Innentől már nem lesz annyira nehéz a helyzet, ha minden tipp jó, már nyertünk is. De ha átestünk a negyeddöntőkön és nem lett maximális pontszámunk, akkor reménykedjünk, hogy legalább a felét jól megtippeltük, mert kapunk 24 pontot és fenntartjuk a matematikai esélyt. Azonban fontos megjegyezni, hogy ha a végére elfogynak a matricáink, mert rosszul tippeltünk, akkor biztosan nem lesz meg. Az elődöntőben további 20 pontot (meccsenként 10-et) kapunk a helyes válaszokért, illetve a döntőért is bezsebelhető még 7 pont, tehát előbb vagy utóbb, de meg lesz a hőn áhított arany, de ehhez jól kell keverni a lapokat (vagy matricákat)!

Amire érdemes figyelni az az, hogy próbáljuk minimalizálni a befektetés értékét és a csoportkörben minél jobban utánajárjunk a dolgoknak, hiszen ha újabb 8 matricát kell venni az sokba kerül. Ha a csoportkörön túl vagyunk már lesznek sémák, amiket a Major maga alakít ki a csapatok között, melyek vagy megnehezítik vagy megkönnyítik a dolgunkat. A teljes kihívás alatt összesen 102 pontot lehet gyűjteni, tehát nem okoz gondot egy-két hiba még, de arra figyelni kell, hogy most is mint tavaly egyszerre kell feltenni a matricákat a rájátszás kezdete előtt, szóval figyeljünk rá melyik csapatnak és miért szavazunk bizalmat!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!