"Mindenki az RNG-t hibáztatja ha kikap, pedig a hiba bennük is lehet" - Firebat gondolatai

Az általános vélekedés negatívan közelít az RNG felé, de van ellenvélemény is. Firebat elmondja mit is gondol a profik panaszairól.

Az utóbbi időben egyre több profi játékos fejti ki a véleményét arról, hogy a Hearthstone berkein belül túlságosan is fontos szerepet kap a random faktor. Az olyan lapok mint a Pavelbook (akarom mondani Babbling Book), a Discover mechanika vagy akár Yogg olyan stigmát ragaszt a játékra, miszerint a szerencsének lassan nagyobb szerepe van, mint a tudásnak. A frusztráció pedig megjelenik a Twitteren és a YouTube-on is. Ott van például Reynad, aki minden egyes stream során több tonnányi sót ont ki magából, de a versenyeken sem fékezi magát.

Ezzel pedig nincs is egyedül. Szerintem senki nem felejtette el a tavalyi BlizzCon döntőt, ahol Pavel bemutatta, hogy mire is képes az RNG. Akkor az ellenfele, Amnesiac szinte véget nem érő panaszáradatba kezdett a játékkal kapcsolatban.

Sőt Lifecoach egyenesen amiatt mondta azt, hogy elég és többet nem kér a játkból.

Lifecoach: "Lehetsz bármilyen sz*r, akkor is 50% az esélyed nyerni

A legutóbbi vlogbejegyzésben Lifecoach beengedett minket otthonába, de itt is csak arról tudott beszélni, hogy nem jó a HS.

Viszont most van egy ellenvélemény. Firebat nemrég egy podcast során mondta el, hogy már tele van a hócipője azzal, hogy mindenki a véletlenszerű effekteket okolja, ha nem sikerül a győzelem.

"Gyakorlatilag soha nem hallottam még egyetlen profi Hearthstone játékostól sem azt, hogy "Igen azért kaptam ki, mert az ellenfelem jobb volt nálam", pedig azért az esetek többségében ez a helyzet. A baj az, hogy senki nem akarja ezt felvállalni, inkább ráfogják az RNG-re a vereséget és panaszkodnak egy sort itt meg ott."

Ennek pedig következménye is van. A profik és az ő véleményük hatást gyakorol a HS közösségre és ők talán fel sem fogják, hogy ennek milyen fontossága van. Ha mindig mindenki arról beszél, hogy ez a játék rossz, tele van negatív elemekkel, akkor annak az lesz a vége, hogy a rajongók is ezt fogják gondolni, ami pedig hosszú távon a versenyekre is hatással lesz.

"Abba senki nem gondol bele, hogy a kijelentéseinek milyen hatásai lesznek. Ha egy profi negatívan kezeli a játékot, akkor egy idő után a rajongói is átveszik ezt negativitást. Ezért később kevesebb versenyt néznek majd, kevesebben nézik majd a profik adásait. Ebből pedig egyenesen következik majd, hogy a versenyek összdíjazása is csökken. És miért? Azért mert valakiben nem szorult annyi tartás, hogy beismerje a vereségét."

Pedig lehet máshogy is felfogni ezt az egészet. Van ennek a játéknak jó oldala is. Vegyük példának Diguised Toast-ot, aki a játék egyik legpozitívabb ember. Hiába kap ki a legszerencsétlenebb módon, valahogy mindig ott van egy mosoly a szája szegletében. Őszintén tud nevetni ha valami balul sül el.

"Sokan nem látják a nagyobb, szélesebb képet. Egy játékosról kialakult arculat a legtöbb esetben meghatározza, hogy mennyi ember követi őket, mennyien nézik élőben, mennyien követik a videóit és végül, hogy mennyi pénzt tud ezzel keresni. Ha valaki minden nap pozitívan áll a játékhoz és folyamatosan fejlődni akar, akkor oda sereglenek majd a nézők és ők tudnak majd megélni ebből az egészből."

Mi persze most csak egy pár darabot ragadtunk ki Firebat gondolataiból, ha kíváncsiak vagytok a teljes véleményre, akkor a következő videó 20. percétől hallhatjátok azt.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!