Kiborult a só az osztrák JohnnyStone-nál a Global Games miatt

Lehet, hogy kívülről csillog-villog, de belülről azért akadnak gondok.

Két nappal ezelőtt a Hearthstone Global Games a legjobb tizenhat ország mérkőzéseihez érkezett, ebből aznap le is játszottak hat összecsapást, az eredményekről bővebben itt olvashattok:

HEARTHSTONE GLOBAL GAMES: 39. nap összefoglaló - avagy az RNG nagy úr

Ben | 17/07/12 16:12 Tegnap megkezdődött a Global Games egyenes kieséses szakasza, ahova már csak a legjobb 16 jutott be. Voltak itt sima 3-0-és meccsek, kicsit rázósabb összecsapások és olyan is, ahol csak az RNG döntött a végkimenetelről. 3 -0 A csehek Silence Priest-el, a görögök Pirate Warrior-al indítottak.

Az lehet, hogy a HGG egy néző szemszögéből teljesen rendben van, de a versenyzőknek pár esetben azért okozott némi kellemetlenséget a versenyszervezés. Nemrég az osztrák csapat egyik játékosa Johnny Stone rantolt egy jót a reddit hasábjain, ahol azt is elmondta, hogy az ukránok ellen muszáj volt végig rope-olnia mert GameKing nem ért oda a második meccsre időben. De ezek után lássuk mivel voltak gondok.

A bajnoki formátum

"Az első kör rendben volt, 5 hét alatt a 48 csapatból 24 kiesett. Viszont a második fordulóban már csak 8 csapatnak kellett kiesnie és itt is három hétre volt szükség, ami egy picit lassú. Biztos, hogy lett volna jobb megoldás, mondjuk egy Dupla-KO rendszer."

A helyezési rendszer

"A 16 között miért kellett megint az ukrán csapattal játszanunk, miközben az előző fordulóban is ott voltak a csoportunkban? Miért kerültünk a 10. helyre, miután megnyertük a csoportunkat? Ezeknek így semmi értelme. Az egész annyit jelent, hogy a bajnokság úgy egészben nem lett teljesen átgondolva."

Ennél a pontnál az új-zélandi csapat egyik játékosa, SlayerMax is becsatlakozott a beszélgetésbe:

"Ember, átérzem amit mondasz, mivel én sem értek vele egyet. A szabályok szerint a helyezéseket a csoportkörök után, az alapján kaptuk, hogy a csapat milyen eredményt ért el (győzelmi/vereség arány), ha pedig az nem dönt akkor a csapat által megszerzett tavaszi HCT pontok döntöttek. Ez a szabály egyszerűen unfair, hiszen a HGG-nek arról kellene szólnia, hogy az országok csapataiban profi és népszerű játékosok elegye van és ahol kevesebb a teljesen profi résztvevő, akkor ők alapból hátrányból indulnak a pontok miatt. Ennek a versenynek kéne a leginkább fair-nek lenni és itt is ilyen dolgok történnek."

Az időbeosztás

Itt megint visszatérünk Johnnyhoz, akinél ez a pont akasztotta ki a pumpát

"A versenyben ez volt a legrosszabb, úgy érzem itt a Blizzard nem megfelelően kezelt minket. Az első szakaszon kívül a mérkőzéseink beosztását mindig nagyon rövid határidővel kaptuk meg, anélkül hogy előtte egyeztettek volna velünk, sőt sokszor még ezek után is érkeztek változtatások. Teszem azt az ukránok elleni kedd meccs időpontját két nappal korábban, vasárnap kaptuk meg. Én éppen Svédországban voltam egy Dreamhack versenyen és a hotel előszobájában kellett játszanom, GameKing pedig meg sem tudott jelenni. A másik ilyen volt, hogy a tizenhat között szombaton megkaptuk a játékunk időpontját, ami szerdára tette a meccset. Ezt nem sokkal később átpakolják kedd 4-5 órára, majd aznap a szervezők szinte kényszerítettek minket, hogy 3-kor kezdjünk neki. Ezek a körülmények messze nem voltak ideálisak."

"Lehet, hogy most kicsit sós vagyok a végkimenetel miatt, de szerintem olyan pontokat hoztam fel, amiket érdemes átgondolni. Nem csak azért mondom ezt, mert vesztettünk és ez a bajnokság egy szívás."

Ezek után Johnny persze gratulált Kolento csapatának és sok sikert kívánt nekik további összecsapásokhoz, jó kérdés, hogy a Blizzard mit válaszol erre.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!