WoT - Egy visszavonult profi: Nicoolasblack

WoT - Egy visszavonult profi: Nicoolasblack

Valamikor réges-rég egy teljes egészében magyar csapat is a csúcson játszott!

Előző cikkünkben 505thzajcev gondolatait ismerhettétek meg, a sort pedig Nicoolasblack folytatja!

Szia Nico! Azok kedvéért, akik esetleg nem hallottak még rólad mondanál pár szót magadról és az e-sport eredményeidről?

Sziasztok!
31 éves vagyok, a játékkal béta formájában ismerkedtem meg WoW-os kollégák ajánlása révén. Csapataim a régi Golden League/Pro League-ben: HUNS - Underdogs, Team WD, DTQ. 3on3 csapatom a DTQ Greedy Aces.

Mi volt a különbség a három csapat között?

Az elsőből hoztuk ki a legtöbbet és ott talán a 7. hely reális is volt (Azonos pontunk volt a 6. helyezett Evil Panda Squad-dal, csak egymás elleni eredmények miatt kerültünk mögéjük). Az igazsághoz hozzátartozik ,hogy ez a szezon önjáró lövegek nélkül ment végig ,nyári időpontban, T1 spotterekkel és talán ennek mi örültünk a legjobban. :)

A későbbiekben legfőképpen az utánpótlás és a profi hozzáállás részbeni vagy teljes hiánya borzolta a kedélyeket.

Játszol még vagy teljesen abbahagytad?

Munka és barátnő mellett a játékpercek lecsökkentek, de néha egy kis 3on3 vagy idegtépő random azért befigyel. Az idő múlásával kicsit türelmetlenebb lettem és a játékstílusom is átbillent a Mel Gibson féle Rettenthetetlenbe és jön az Exit vagy Maus/Tigris. :)

Mi a legnagyobb siker, amit pályafutásod alatt elértél?

Minden egyes pillanat emlékezetes, de mindent egybevetve a Golden League 2. szezonjában elért 7. hely. A legemlékezetesebb pillanatok talán a Virtus Pro ellen bevitt KV-5 taktika Himmelen (bejött), egy Evil Panda Squad ellen megvívott ENSK (Newmultishow nem bírta a kiképzést és lelépett két csata között) és a Schoolbus elleni 5-0.

Mi volt a feladatköröd a csapatban?

Taktikák kidolgozása(paint forever)/abban való segítség, ellenfél elemzése.

Mi a helyzet a kudarcokkal? Melyik volt a legfájóbb?

Nem éltem meg kudarcként, de a csapatunkban minimum 1-3 helyezéssel jobb eredmény mindig benne volt, ha az egyéni képességeket nézzük.

Részleteznéd, hogy mik voltak a fő problémák?

A Pro League minimum 3 hónapja megköveteli a szabadidő nagy részéről való lemondást, ami minimum 12-15 órányi gyakorlás jelent hetente. Ez az első szezonban elégnek volt mondható, mivel alap játékmódok voltak, összeszokott csapat és „nyár
van és semmi baj" szólt a rádióban. :)

A szezonok közötti változtatások: lövegek visszakerültek,új tankok (T49 és társai), új játékmódok, boostok... Megkövetelték, hogy már a liga előtt neki kellett állni gyakorolni. Mindezek előtt pótolni kellett a T1
játékosokat, mivel már több tankkal kellett a harcmezőn megmutatni ki a legény a gáton, nem mellesleg a liga időpontját áttették év elejére az érettségizők legnagyobb örömére. A második nekifutásunk során kiderült, hogy az eredményességhez sokkal többet kell
tenni mind mennyiségben, mind minőségben.Minőség alatt a jó gyakorló partner értem, akik velünk egy szinten vannak vagy esetleg jobbak.

Az utolsó Pro League-be szerencsével jutottunk be, mivel egy csapatot kizártak. Ha jól emlékszem a kvalifikációra is éppen csak meglettünk heten, de sikerült kivívni a bejutást. A többi csapatnak 2 hónap előnye és nem elhanyagolható, hogy 10
játékosa volt. Nekünk pár hét állt rendelkezésre csapatot építeni és felkészülni egy olyan bajnokságra, aminek a színvonala évről évre nőtt. Itt már ismét nem a ráérős időszakban zajlottak a csaták, egy kis WoT-os kampánnyal megspékelve, de
valahogy kihúztuk a három hónapot. Amibe azért becsúszott 1-2 győzelem is pár ember áldozatos munkájának, felkészülésének köszönhetően. Itt végleg eldőlt, hogy a múltban/jelenben/és több mint valószínű a jövőben sem lesz lehetőség egy olyan
10 fős magyar csapatot kiállítani, ahol mindenki lehetőségei szerint mindent alá tud rendelni a csapat érdekeinek.

Szerinted régen könnyebb volt bekerülni a profi ligába?

Nem követem már a kvalifikációkat, így ezt a kérdést passzolom. Talán régen elég volt, ha jól játszottál és kevés energiabefektetés mellett is be lehetett jutni, ma már ez biztos nem elegendő.

Hogyan jutottatok be a Golden League-be? Mennyit kellett gyakorolni és úgy általánosságban mi kellett a Golden League szerepléshez?

Eltelt több év a játék megjelenése óta és akkor még sokan szerettek volna kitörni a random unalmából és fejlődni. A csapat magja már évek óta együtt játszott és sikerült a Go4Wot eredményeknek köszönhetően a legjobb játékosok közül
jó párat beépíteni. Ami elengedhetetlen volt a bekerüléshez a későbbiek folyamán, hogy stabilan hozzuk az eredményeket és némi szerencse, hogy utolsó alkalommal kizártak egy csapatot.

Szerinted jó irányba tart a WoT e-sport?

Kenyeret és cirkuszt a népnek, nézettség nélkül nincs e-sport. Ami prémium tankokkal és ballanszolással nem fog menni.

Szerinted miért nem sikerült több, mint 2 éve magyar csapatban bejutnia a Golden Ligába? Hogy látod, van esély arra, hogy újra egy teljes egészében magyar csapatot láthatunk a WGL-ben?

Ha csapatkapitányként vagy annyira tapasztalt mint Liam Neeson és csapattagként eltökélt mint Russel Crowe, A következő három nap című filmben akkor igen :) egyébként bele se kezdj!
Viccet félretéve, a tapasztalataimból és más e-sport játékokból kiindulva ennek az esélye annyi, mint a magyar labdarúgó-válogatottnak kijutnia egy világeseményre.... Matematikai!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.