2v2 Sudden Death Tippek, Trükkök és Paklik

Megérkezett a 2v2 Sudden Death, ime pár trükk, ami segíthet megszerezni a Giant Chest-et.

Végre eljött a csütörtök és, ahogy a Supercell beígérte a mai napon elérhetővé vált a 2v2 Sudden Death Challange. Megpróbálunk adni pár tippet, hogy ki tudjátok ütni a Giant Chest-et. De előbb lássuk, hogy mit is takar ez az egész:

  • Aki lecsapja az első tornyot az nyer
  • Az első kör ingyen van, az összes többi 10 Gem-be kerül
  • A csapattársadat random kapod
  • Az első jutalom a harmadik győzelem után jár
Győzelmek Jutalom Egyszeri Jutalmak
Arany Kártyák
0 130 2
1 180 3
2 240 5
3 310 8 1000 Gold
4 390  12
5 480 17 10 Gem
6 590 23
7 720 30 2 Epic lap
8 880 38
9 1010 50 1 Giant Chest

A játékmód teljesen új, de a Ramp Up és a Triple Elixir események alatt már kaptunk egy kis ízelítőt belőle. Ahogy fentebb említettük, a győztes az lesz, aki előbb tud lerombolni egy tornyot. Ha a torony dől akkor vége az összecsapásnak. Ez azt is jelenti, hogy a legtöbb meccsen egy Crown-os győzelmek születnek majd, hacsak nem sikerül direktbe leütni az ellenfél királyát. Egy kör maximum három perc és nincs hosszabbítás, hiszen az egész játékmód maga hosszabbítás. Persze pont az egész gyorsasága miatt nem minden pakli és kártya működik.

A taktika

Egyvalami mindig legyen tiszta. Itt most nem egyedül játszol, vagy kapsz egy random csapattársat vagy egy klántárs megy veled, ha pedig egymást segítve nyomultok, akkor sokkal nagyobb esélyetek van a győzelemre. Mivel arra nem lehet számítani, hogy a társad minden esetben racionális döntést hoz és lépéseket tesz, ezért érdemes neked igazodnod a másikhoz. Erre egy jó példa ha használod a Graveyard Freeze-t, a csapattársad pedig kiteszi a Miner Poison-t, akkor neked érdemes utána még lekövetni az egészet egy Miner Graveyard-al vagy Graveyard Poison-nal.

Próbáld átlátni a csapattársad kártyáját és pakliját. Ha megérted, hogy milyen lapjai vannak, akkor megpróbálhatsz azokból kombókat kialakítani. Ha ti hamarabb tudtok konszenzusra jutni, akkor ti fogtok nyerni.

Lassíts le, ha látsz egy ellenséges offenzívát, akkor várj egy picit és figyelj, hogy a melletted lévő játékos nem tesz-e ellenlépéseket. Nem muszáj egy kártyát kettővel védeni. Válaszd ki a kártyát, amit használni akarsz, de ne játszd ki egyből, tartsd a pálya felett, hogy a csapattársad lássa, hogy mit fogsz csinálni és ő ne azt a lépést válassza, sőt akár meg is támogathatja a te egységeidet, ha látja mit készülsz letenni.

Kártyahasználat

Olyan lapok kellenek, amik rövid idő alatt tudnak nagy sebzést kitolni, nem baj ha utána kifogy a nafta, hiszen csak egy tornyot kell elhozni. Ezért például a Golem Beatdown egy nagyon rossz választás, mert azt a hosszú meccsekre találták ki. A nagy és erős kombókra pedig Elixír kell, itt nem lesz időd arra, hogy azt összegyűjtsd. Eszedbe juthat, ha a lassú kártyák nem működnek, akkor majd a gyorsak igen. De ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Például az olyan paklik működhetnek, amiben túlterhelitek a hidat, de egy Miner Posion már nem.

Ha lehet, akkor próbáljatok minél több offenzív lapot begyömöszölni a pakliba, persze ne minden áron. Jó választás lehet a Battle Ram, a Bandit, a Graveyard, a Hog vagy a Baloon.

Végül az utolsó tanács az lehet, hogy használd ki a meglepetés erejét. Egy Freeze, egy Clone, egy Heal, egy Rage, egy Rocket vagy egy Mirror simán kibillentheti az ellenfelet a ritmusából, ami elég lehet a győzelemhez. Arra figyelj, hogy jól időzíts, mert az első kijátszása után már számítani fognak rá, tehát érdemes akkora időzíteni egy végső push-t.

Pár pakli amit jó lehet használni

NW Graveyard Freeze

Bridge Spam Deck

Graveyard Poison Cycle

Goblin Barrel Mirror Clone

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!