Trump újragondolta az Elemental Shamant, itt a Jelly Shaman

Mutatunk egy olyan paklit, amivel érdekes a játék és még a metába is megtalálhatja a helyét.

A Quest Rogue gyakorlatilag megszűnt létezni és a Jade Spirit Elemental lett. Ez a két hír volt az elmúlt hetek legnagyobb változása a Hearthstoneban. A nerf miatt erőre kaptak a lassabb midrange és control dekkek, amit a VSLive adatai is alátámasztanak.

Számokban a Rogue nerf hatásai - Győzelmi arányok változása

Ben | 17/07/18 10:28 Érezhető, hogy megtorpant a ladder egy picit, mióta a Caverns Bellow megkapta a nerfet. A Quest Rogue szinte soha nem jön szembe, ami nagyjából annyit jelent, hogy a midrange és control dekkek vannak mindenfelé. Olyan mintha az egész egy kicsit visszalépett volna, mivel mindenki lassabb paklikkal játszik (Burn Mage, Murloc Midrange Paladin, Taunt Warrior).

De milyen hatása van a Jade Spirit változásnak? A válasz erre pedig a Jelly Shaman, vagy polgári nevén a Jade Elemental Shaman, ami arra lett kihegyezve, hogy szinte végtelen értéket ki lehessen belőle nyerni.

Az első és legszembetűnőbb, hogy ez bizony egy control pakli. Tele van olyan lapokkal, amik megragadnak a páston. A Tar Creeper vagy a Tol'vir Stoneshaper tökéletesen alkalmasak arra, hogy megfogjanak szinte minden korai agresszív próbálkozást. A Hotspring Guardian, a Jinyu Waterspeaker vagy akár Kalimos pedig akkor jön jól, ha valahogy mégsem sikerült megakasztani az első rohamot és kell a gyógyítás. Sőt ha minden kötél szakad és Pirate Warrior jön szembe, akkor a Malestorm Portal lehet nagyon erős. 

Eddig a defenzív részekről esett szó, de felmerül a kérdés: Hogy nyer a pakli? Az A terv az, hogy az elemental lapok folyamatosan tartják a pástot és nyers erővel szépen lassan beütik a halálost. Az olyan lapok, mint a Fire Elemental vagy a Blazecaller tökéletesek arra, hogy a játék korai szakaszában megszerzett tempóelőnyt még tovább mélyítsék. Ha pedig szükség lenne rá, akkor Kalimos is besegíthet egy kis sebzéssel. A B terv már érték centrikusabb. Az egyik oldalon a Jade lapok hizlalása a lényeg, de a Servant of Kalimos is egy olyan lap, amiből új erőre lehet kapni, ha kifogynánk a szuszból.

A managörbe is a control jegyeket viseli magán, talán annyi kivétellel, hogy kicsit eltolódik balra, hogy jobban fel tudja venni a versenyt a gyorsabb paklikkal, teszem azt egy Midrange Paladinnal vagy egy Token Shamannal. 

Mindent egybevetve a pakli elég jól működhet. Az Elemental Shaman már most 50% körüli győzelmi arányt tud felmutatni és ez a dekk, annak egy továbbfejlesztett változata. Mindenképpen érdekes lesz figyelni rá a következő hetekben, mert egész jó helyet találhat magának a metában. Trump meg is akarta mutatni, hogy mennyire jól működik, dehát rank 18 körül nem túl releváns a győzelem.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!