Nincs menekvés az orgyilkosok elől, újabb rúna mutatkozik be, kössétek fel a gatyátokat!

Nincs menekvés az orgyilkosok elől, újabb rúna mutatkozik be, kössétek fel a gatyátokat!

Hunt of the Blood Moon névre hallgat a legújabban bemutatott rúna, ami még halálosabbá teheti az orgyilkosokat az Idézők szurdokában!

És hogy miért ennyire durva? A gyors gyilkosságra építő orgyilkosoknak szinte biztos, hogy az egyik kedvenc játékszere lesz, mivel minden benne van, amire csak szükségük lehet.

Szeretnél meteorokat dobálni ellenfeleidre? Az új rúnáknak köszönhetően ezt is megteheted nemsokára!

Egyre több infót fed fel a Riot Games az új rúnarendszerrel és rúnákkal kapcsolatban. Ezúttal egy olyat kapunk, amit szó szerint a másik fejéhez lehet vágni.

Leginkább azoknak a hősöknek jön majd jól, akik erősen építenek a gyilkosságokból összeszedett előnyre és ezáltal a snowball hatásra, vagyis lényegében a legtöbb orgyilkosnak. A rúna elsődleges célja, hogy ezeket a gyilkosságokat készítse elő nekünk, mivel mozgási sebességet és egy egyszeri burst sebzést ad. Ez egy úgynevezett Domination (ideiglenes név eddig) kulcsmesterség vagy rúna, amiknek pontosan az a céljuk, hogy egy-egy aspektusát a hősnek jócskán kihangsúlyozza. Mivel az orgyilkosok arról híresek, hogy levadásznak elszigetelt célpontokat, vagy akár csapatharcokban szednek ki kulcsfontosságú ellenfeleket így érthető az elképzelés.

A pontos működése pedig a következő: a cipőnkre kerül ez a bűbáj, ami által aktiválható tárggyá változik át. Három másodpercen keresztül kell előkészíteni, kicsit hasonlatos az Edge of Night pajzsához, csak ez tovább tart, majd ezt követően 15 másodpercre 35% mozgási sebességet kapunk. Ezt a hatást minden egyes támadás és képesség megszakítja, de arra az egy támadásra vagy varázslatra 60-140 közötti sebzésbónuszt kapunk, attól függően hogy hányas szintűek vagyunk, valamint az bónusz AD 20%-a és a bónusz AP 30%-a adódik még hozzá. A Deadman's Plate juthat erről kicsit eszünkbe. Ez így elsőre elég félelmetesnek hangzik és az is, éppen ezért egy elég hosszú CD lesz rajta, mindössze 3 percenként vagyis 180 másodpercenként aktiválható.

Ezek a számok természetesen még bőven változhatnak, de kezdésnek ezzel indítottak. Mivel az új rúnák csak novemberben várhatóak, bizonyára még sok munka lesz velük, hogy ezeket kiegyensúlyozzák és megfelelően leteszteljék. Jelenlegi formájában viszont elég nagy távolságokat tudunk ezzel megtenni a pályán, 35% mozgási sebesség nem kevés, főleg ennyi időn át. Ez talán a középső ösvénynek kedvezhet leginkább és ez az egy rúna akár befolyásolhatja a metát, hiszen így sokkal könnyebb lesz mid-ről bármerre elnézni, akár egy szélső ösvényre, vagy besegíteni a dzsungelesnek egy invade-ben. Alapjaiban változtathatja meg a játék dinamikáját ez a fajta roam potenciál. 

Nyilvánvalóan lesznek olyan karakterek, akik ezt jobban ki tudják használni, mint mások. Végiggondolva olyan karakterek jutnak eszembe, akik használnak Duskblade of Draktharr-t és/vagy Edge of Night-ot, mivel ezekkel együtt egy elég hosszú ideig tartó kezdeményezési lehetőségünk lesz a pálya szinte bármelyik pontján. Azt inkább meg se említjük, hogy a rúna és Rengar ultija együtt milyen hatást fog elérni, mert még rémálmaink lesznek, de hasonló lehet egy Kha'Zix is, főleg ha egyedül talál meg minket valahol óvatlanul. Ez persze csak pár ötlet, ki tudja a közösség miket fog még kitalálni, szóba jöhet akár egy Jarvan is, aki így biztosan utolér minket, hogy az arcunkba ultizzon, vagy akár egy Udyr is, aki ennek segítségével, a stun-jával és a tigriskarmokkal letépi az arcunkat. A lehetőségek szinte végtelenek. Szinte, Cassio sajnos továbbra sem tud cipőt venni, így ő kimarad a mókából.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!