Egy HS rajongó olyan kiegészítőt tervezett, amit a Blizzard is megirigyelhetne

Szerződések, árulás, Elise, pénzfeldobás és ez csak pár olyan fogalom, ami újdonság lehetne.

A Reddit mindig is a gyűjtőhelye volt a legkreatívabb elméknek a gamer világból. Főleg ha trollkodásról, mémekről vagy savazásról volt szó. Viszont most az egyik felhasználó egy szinttel feljebb rakta a lécet és összerakott egy mini kiegészítőt a Hearthstone-hoz. Persze vannak benne istentelenül op lapok, amik magukban megborítanák a játékot, de ettől függetlenül az alapelgondolás meglepően jól megtervezett, sőt vannak benne olyan eredeti ötletek is, ami akár a jövőben be is kerülhetnének a játékban. De először lássuk mit is mondott a készítő, Frostivus a 'gyermekéről'.

"Szeretném megosztani veletek egy nagyon őrült ötletemet, amin már az év eleje óta dolgozom. A lényeg, hogy készítettem egy kalózos Hearthstone kiegészítőt, új lapokkal, mechanikákkal és interaktív lehetőségekkel.

Elise még egyszer utoljára visszatér, de most egy kincses térkép van a birtokában. A Tiltott Tengeren megindul a versengés a négy Kalóz Lord között. Alakítsatok pengeélen táncoló szövetségeket. Áruljátok el társaitokat. Lázadjatok fel. Ha sikerül visszavernetek a tengeri szörnyeket, a kísértet kalózokat és le tudjátok győzni a varázs viharokat, akkor olyan jutalomban részesülhettek, amit el sem tudtok képzelni."

A szettben két új mechanika lát napvilágot:

  • Contracts: A szerződés lapok mindig ott vannak a kezdőkézben és kis előnyt biztosítanak a gazdájuknak, addig amíg teljesíti a feltételeket vagy újabb szerződésre nem cseréli a régit.

  • Odd-Even: A mechanika alapja annyi, hogy a lapok mást csinálnak egy páros körben, mint egy páratlanban. Olyan ez, mint a pénzfeldobás. (Ezekre példát majd a lapok között találtok)

A fenti kártyák és mechanikák csak alapok, lássuk milyen lapokat tervezett a különböző kasztokhoz.

Mage

Ha megnézitek a statokat és  a manaköltséget, akkor itt semmi gond nincsen. Sőt talán Greater Water Elemental túl sokba is kerül.

Paladin

Ha az Aya fo an Aye automatikusan támad, akkor az nagyon csúnyán visszaüthet. Viszont a másik kettő nagyszerű kombó lehet.

Priest

A fordított Shadow Visions akár nagyon vicces is lehet. Az Ebb and Flow beteg. A Loot Appraiser, meg egyszerűen op, hiszen csak azt kell megmondani, hogy a lap common, rare, epic vagy Legendary és máris megkapjuk kézbe.

Rogue

A Footpad mindenképpen érdekes, de valszeg csak akkor éri meg ha az 1/1-es fegyver van betéve. Az epic lap viszont túl erősnek tűnik.

Shaman

Itt megint nem lehet azt mondani, hogy valamelyik lap elszállna. Az Eye of the Malestorm talán kicsit erős, de mivel arcra nem veszélyes, ezért ez csak tempó lap.

Warlock

Az Imp Sellsword egy érdekes 2 drop, de a hátránya egyensúlyban van az előnnyel. A Ritual viszont egy olyan lap, amivel végre az olyan lapok, mint például a Pit Lord meg a Bloodbloom több játékot látna.

Warrior

Ha eddig nem volt op a Pirate Warrior, akkor ezután az lesz. De az vicces, hogy ezek inkább control beütésűek.

Druid

A Reef Tender talán a kaszt lapok közül a legdurvábban op, csak gondoljatok bele, hogy mire képes egy Agro Druidban. 

Hunter

Ezzel a három kártyával pedig el is értünk a kedvenc lapomhoz. A Misha's Mischief a legjobb lap, amit valaha láttam. Látom magam előtt, hogy az ellenfél megpróbál mindent körbejátszani, pedig csak egy lufi van bepattintva. 

Végül lássuk a neutral lapokat, aminél rendesen megszaladt a készítő fantáziája.

Common

Rare

Epic

Legendary

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!