Demacia lándzsaforgatója sem marad ki a Riot törődéséből

Megannyi demaciai hős után úgy néz ki Xin Zhao is kap egy mini-rework-öt.

A League of Legends elérkezett arra a pontra, ahol a régi és új karakterek között nagy szakadékok tátongnak. Az olyan hősök, mint Xin Zhao a low elo szinteken még mindig gyakori vendégek, ám a kit-jük koránt sem nevezhető naprakésznek. Ha megnézzük a Riot Games új hőseit, illetve hős átdolgozásait, láthatjuk, hogy a céljuk minden alkalommal az volt, hogy egy fokkal komplexebb, sokoldalúbb hőst alkossanak. 

Cho'Gath frissítése elég jóra sikerült, több mint 13%-ot ugrott a győzelmi aránya!

Aioween | 17/07/20 08:00 Mi történt ezzel a szörnnyel, aki hosszú évek óta csendes résztvevője a játéknak? Nos, annak a pár apró változtatásnak köszönhetően a mutatói sokkal szebben néznek már ki. Aioween | 17/07/19 12:12Túl keményre gyúrták a hógolyót és túl sűrű lett az a füstfelhő.

Amikor a játék első verziója megszületett, a fejlesztő gárda még sokkal egyszerűbb hősöket alkotott, azonban az idő előrehaladtával, és a válaszható karakterek számának növekedésével egyre inkább összetett hősökre volt szükség, ez pedig ahhoz vezetett, hogy a régi karakterek egyszerűen elmaradnak a többitől. A következő kiszemelt Xin Zhao, még pedig azért, mert elég lapos a játékmenete.

Xin Zhao egy úgy nevezett dive karakter, akinek annyi a dolga, hogy elsők között ugrik be a harcba, és minél előbb, minél nagyobb sebzést igyekszik kiosztani. Ha ezt az ellenfél nem tudja megfelelőképpen lereagálni, egy jó dive karakter pusztán azzal megnyerheti a csapatának a harcot, hogy kitörli az adc-t.

Azontúl, hogy egyhangú a játékmenete még egy olyan problémával is küzd, hogyha minden képessége cd-re kerül, akkor az alaptámadásain kívül semmit nem tud tenni, és csöppet sem tükrözi ez idő alatt azt a dicsőséges lándzsaforgató udvarmester szerepet, amit megálmodtak neki. Korábban a Riot-nak voltak tervei egy dive class frissítésre, ami hasonlóan zajlott volna le, mint Zac, Sejuani és Maokai frissítése, ezt a nagy méretű átdolgozást azonban törölték, viszont egy-két karakter meg fogja kapni azt, amire szüksége van. 

Xin Zhaonak jelenleg egy elég hasznosnak mondható kombója van, ám a baj az, hogy semmi másról se szól a karakter csak erről az egy kombóról. Csússz be az E-vel, Q-W használatával minél előbb lökd a levegőbe az ellenfeled, közben pedig, ha hirtelen sokan lesznek körülötted, taszítsd el őket az ultiddal. Éééés... bumm! Ezt jelenti Xin Zhao jelenleg. A Riot az átdolgozásának lehetőségét a W-jében keresi, ám túl sok konkrétumot még nem árultak el arról, hogy mire számíthatunk. Annyi bizonyos, hogy a változtatás oka, hogy jobban kitűnjön az egyéni tudás a W használata közben, emellett biztosítani szeretnék counterplay lehetőséget is ellene, így ezt a képességet általánosságban is fontosabbnak fogjuk érezni, illetve követhetőbb lesz számára és ellenfelei számára is. Az átalakítás még az első fázisoknál jár, ám mivel csak egy képességről van szó, így minden bizonnyal hamar a végére jutnak a fejlesztők.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!