A legjobb Priest paklik jelenleg

Az Un'Goro megjelenése kedvezően hatott a papok számára, mutatjuk mivel érdemes csatába indulni.

A Priest paklik mindig is a lassabb játékmód képviselői voltak a Hearthstone története során. Az idők folyamán hellyel-közzel tudták csak követni az aktuális meta változásait. Voltak jobb és rosszabb pillanataik egyaránt, most azonban úgy tűnik végre megtalálták a helyüket a Journey to Un'Goro kiegészítő érkezésével.

A jelenlegi metában három Priest pakli használható igazán, a Dragon, a Control és a Silence változatok. De milyen kártyákból is állnak ezek a paklik? Milyen más class-okat képesek legyőzni? Ezekre a kérdésekre kaphattok most válaszokat, mivel most megviszgáljuk mind a három változatot.

Dragon Priest


A Dragon Priest egy midrange pakli, aminek a legfontosabb alkotóelemei a sárkány szinergiák és a kiváló leszedések. Az összeállítás kiválóan szerepel a control paklik ellen, azonban az agro deckekkel meggyűlik a baja. A győzelem biztosításának súlyát általában a Drakonid Operative viseli, ami nem csak egy nagy test a páston, battlecry képességével belenézhetünk az ellenfél paklijába is és ellophatjuk a számunkra szimpatikus lapokat. A Dragonfire Potion és a Primordial Drake kiváló boardclear-ként szolgálnak, továbbá a Lyra és Elise által biztosított RNG alapú lapok igencsak hozzájárulhatnak a végső győzelemhez.

Control Priest


A Control Priest leginkább a hosszú játszmákat kedveli. A fő győzelmi esélyeit Medivh és az általa biztosított Atiesh jelenti. A lista nem sokban tér el a Dragon változattól, azonban a sárkányok helyett inkább kevésbé erős mégis konzisztensebb lapokkal játszik. A Northshire Cleric, Radiant Elemental és a Curious Glimmerroot megfelelő kezdő játékot biztosítanak, ráadásul az utóbbi lappal belenézhetünk az ellenfelünk kezébe is, ezzel információt szerezve a ránk váró veszélyforrásokról. Ha sikerül túlélnünk az első köröket, a buli a játék középső szakaszában indul be igazán és a végén teljesedik ki. A már említett partiképes varázslón kívül a győzelmünket Alexstrasza, Lyra és Elise biztosítja be igazán. Érdemes rámenni továbbá az Atiesh és a Free from Amber kombinálására, mivel ezek hamar tele tudják pakolni a pástot olyan lényekkel, amikkel az ellenfelünk csak nagyon nehezen tud megküzdeni. 

Silence Priest


A Silence Priest taktikája az, hogy olcsó lényeket használva hamar felerősíti azokat és pár körön belül meglepetés szerűen elintézi az ellenfelet. Akárcsak a Dragon változat, ez is nehezen birkózik meg az agresszív paklikkal és leginkább a közepén mutatja meg erejét. Az alapkövei Ancient Watcher és a Humongous Razorleaf, amik ugyan nem tudnak támadni, viszont egy silence után rettentően olcsó mégis hatalmas erőt képviselnek a páston. Ezeket a lényeket egy Divine Spirit Inner fire kombinációval pedig nagyon könnyedén fel lehet buffolni, továbbá a pakliban található további silence lapokkal egyszerűen át lehet menni az ellenfél tauntos védelmén is. A győzelem bebiztosításához természetesen Lyra és a kis elementáljai is elengedhetetlenek, ráadásul a Faceless Shamblererk is nagyon fontosak, legyen szó akár támadásról akár védekezésről.

Ezek tehát a mostanában leginkább használható Priest paklik amiket mi is bátran tudunk ajánlani bárkinek. A szemfüles Hearthstone rajongók most joggal tehetik fel a kérdést, hogy hol van mégis a Questet használó Priest? Nos sajnálatos módon ez a típus leginkább a mém paklik közé sorolható, mivel nem elég konzisztens a teljesítménye és egyelőre nem tudja felvenni a versenyt a felsorolt társaival. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!